Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 6. 2018,
22.06

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

FIFA SP 2018

Nedelja, 17. 6. 2018, 22.06

5 let, 10 mesecev

poročilo s tekme Brazilija : Švica

Švicarji prekrižali načrte Brazilcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Brazilija, Švica | Foto Reuters

Foto: Reuters

Brazilska in švicarska nogometna reprezentanca sta se v 1. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Rostovu na Donu razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0). Za Brazilce je zadel Philippe Coutinho v 20., za Švicarje pa Steven Zuber v 50. minuti. Že pred tem je Srbija v skupini E v Samari ugnala Kostariko z 1:0 (0:0).

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

Čeprav veljajo za prve favorite tega SP in je v njihov prid govorila tudi statistika uvodnih tekem prvenstev sveta (dobili so jih 16 od zadnjih 18), pa so Brazilci proti čvrstim Švicarjem iztržili "le" točko. Petkratni svetovni prvaki so sicer prednjačili v nogometnih elementih, a tudi po zaslugi relativno blede igre Neymarja ostali brez želene zmage.

V prvem polčasu so Brazilci odločneje začeli in v 12. minuti prvič resneje zagrozili, a je Paulinho v bližini gola slabo zadel žogo. Zato pa jo je bistveno bolje v 20. zadel Philippe Coutinho, ki je sprožil s slabih 20 metrov malo z leve strani in žogo od nasprotne vratnice poslal v mrežo za vodstvo z 1:0.

Nadaljevanje polčasa je bilo precej mirno, na obdobja so prevladovali tudi Švicarji, ki pa niso niti enkrat ogrozili vrat Alissona. Zato pa so bili blizu drugega zadetka Brazilci v drugi minuti sodniškega dodatka, ko je Thiago Silva po kotu s strelom z glavo meril le malce previsoko.

Fotoutrinki 4. dne SP

Fotogalerija
1 / 34

Kmalu po začetku drugega dela pa so Švicarji izenačili. Kot z desne strani je izvedel Xherdan Shaqiri, žogo poslal pred vrata, kjer je Steven Zuber - pred tem je odrinil branilca Mirando - z glavo zadel za 1:1.

Po tem zadetku so Brazilci znova rahlo povišali ritem in prevzeli pobudo in v 70. minuti prišli do lepe priložnosti, ko je v kazenskem prostoru malce na levi strani do strela prišel Coutinho, a slabo zadel žogo in zgrešil.

Na drugi strani je Blerim Džemaili z roba kazenskega prostora streljal preveč po sredini, tako da Alisson ni imel težkega dela. Brazilci so v nasprotnem napadu zahtevali najstrožjo kazen, ko je Gabriel Jesus po objemu enega Švicarjev padel po tleh, a je niso dobili.

V 78. minuti je z roba kazenskega prostora poskusil Neymar, toda Yann Sommer je zlahka ustavil njegov strel, v 82. minuti pa je iz težkega položaja z desne strani zgrešil Roberto Firmino.

Šest minut pozneje je Neymar poskusil še z glavo, a znova je žogo poslal preveč po sredini in v naročje Sommerja, ki se je izkazal v 90. minuti po novem strelu z glavo, in sicer Firmina. Takoj zatem je s 14 metrov neoviran zgrešil še Miranda.

Brazilija : Švica 1:1 (1:0)

Arena Rostov na Donu, gledalcev 45.000, sodniki: Ramos, Torrentera in Hernandez (vsi Mehika).
* Strelca: 1:0 Coutinho (20.), 1:1 Zuber (50.).
* Brazilija: Alisson, Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo, Paulinho (od 67. Renato Augusto), Casemiro (od 60. Fernandinho), Coutinho, Willian, Gabriel Jesus (od 79. Firmino), Neymar.
*Švica: Sommer, Lichtsteiner (od 87. Lang), Schär, Akanji, Rodriguez, Behrami (od 71. Zakaria), Xhaka, Shaqiri, Džemaili, Zuber, Seferović (od 80. Embolo).
* Rumeni kartoni: Casemiro; Lichtsteiner, Schär, Behrami.
* Rdeči karton: /.

Preberite še:

 

Mexico City
Sportal Mehiški navijači ob golu bržčas poskrbeli za potres
Mehika, Nemčija
Sportal Lozano na kolena spravil svetovne prvake
Damir Skomina
Sportal Damir Skomina bo zgodovino spisal v torek
Ne spreglejte