Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
24. 7. 2008,
21.05

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 24. 7. 2008, 21.05

8 let, 5 mesecev

Nenezič: V Sloveniji ni nepremagljivih

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Ajdovski nogometaši se bodo v nedeljo prvič v sezoni 2008/09 predstavili domačemu občinstvu. V goste prihaja Interblock. Vratar Primorja Igor Nenezič je prepričan, da bodo točke ostale doma.

Nogometaši Primorja že vneto odštevajo ure do nedelje, ko se bodo v popoldanskih urah prvič v tej sezoni predstavili domačim navijačem. Po porazu v Domžalah (0:2) bodo skušali priti do prvih točk proti Interblocku. Po državnih prvakih se bodo torej namerili še na pokalne. Kako potekajo priprave na srečanje z ljubljansko ''zvezdniško'' zasedbo? ''Zaenkrat je vse normalno. Priprave potekajo po začrtanem urniku, ni tudi kakšnih bistvenih sprememb. Lahko pa ob tej priložnosti le napovem, da bo na tekmi z Ljubljančani prišlo do nekaj presenečenj. Igralska zasedba, ki je nastopila v soboto v Domžalah, ne bo povsem enaka. A pustimo to raje za nedeljo, se boste že prepričali na lastne oči,'' je bil skrivnosten prvi vratar Primorja Igor Nenezič. Na seznamu poškodovanih v tem trenutku ni prav nobenega nogometaša Primorja, tako da bo za tekmo s Skočićevo četo kandidiral tudi Brazilec Joao Gabriel da Silva, ki ne čuti več bolečin v roki in bo nared za tekmo.

Odigrati bolj zrelo

Po koncu minule sezone je prišlo do spremembe na mestu prvega trenerja Ajdovcev. Borivoja Lučića je zamenjal stari znanec slovenskih štadionov Pavel Pinni. ''V pripravljalnem obdoboju smo delali zelo dobro. Treningi so zelo kakovostni. V Domžalah smo žal naredili nekaj napak, ki so nastale predvsem zaradi pomanjkanja zbranosti in tako izgubili. Če hočemo priti do točk proti Interblocku, bomo morali odigrati veliko bolj zrelo. Ljubljančani so sicer eni izmed favoritov za končno uvrstitev čisto na vrhu, predvsem zaradi dobrih okrepitev in igralcev. Vendarle pa nobeno moštvo v Sloveniji ni nepremagljivo. Naš cilj je zmaga,'' je ''ustrelil'' kot iz topa občasni slovenski reprezentant, ki se zaveda, da bo potrebno za uspeh proti Interblocku zaustaviti predvsem Ermina Rakoviča. ''Če bomo 'odrezali' njega, lahko nekaj naredimo.''

Težko zadovoljiti navijače

Vratar ''rdeče-črnih'' je v minuli sezoni trepetal za obstanek v družbi najboljših vse do zadnjega kroga. ''Tokrat so ambicije malce višje. Še vedno so povezane s sredino lestvice, a bi se radi v tej sezoni zavihteli v zgornjo polovico. Zato bo zelo pomembna prva tekma. Težko bo zadovoljiti okuse naših zahtevnih navijačev iz Ajdovščine in okolice. Zaradi poletnih počitnic niti ne pričakujem posebej velikega števila gledalcev, vseeno pa verjamem, da se jih bo zbralo od 500 do 1000,'' je še dejal Kranjčan in jo po treningu v Ajdovščini z jeklenim vozičkom ucvrl proti domu na Gorenjskem.

Ker so ajdovsko moštvo v prestopnem roku zapustili Boštjan Kreft (Koper), David Bunderla (Maribor) in Dalibor Teinović (prestop v nov klub še ni zaključen), sicer redni sopotniki pri vsakodnevnem potovanju v Ajdovščino, se sedaj Nenezič vozi na treninge in tekme sam. ''Res je, ni več sopotnikov, sta pa tu šentviški predor in vinjete,'' je še napol v šali, napol zares pripomnil ...

Ne spreglejte