Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
21. 3. 2008,
13.40

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 21. 3. 2008, 13.40

8 let, 5 mesecev

Nenezič: Točka proti Domžalam ne bi bila neuspeh

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Primorja bodo v 24. krogu PrveLige Telekom Slovenije doma pričakali vodilne Domžale. Na gol Ajdovcev bo po dolgem času stopil Igor Nenezič, ki se vrača po poškodbi kolena.

Osrednji nogometni objekt v Ajdovščini bo ostal v zgodovini slovenskega nogometa zapisan kot prizorišče nepozabnega slavja Domžalčanov. ''Rumeno-modri'' so si sredi lanskoletnega maja v 33. krogu minule sezone po visoki zmag (4:0) zagotovili državni naslov, v jesenskem delu tekmovalne sezone 2007/08 pa so se iz ''prestolnice burje'' znova vrnili s polnim izkupičkom (2:0). ''Prav na tej tekmi, 24. avgusta, sem si poškodoval koleno. Ob polčasu sem moral pri rezultatu 0:0 zapustiti igro. Takrat sem še za nekaj časa stisnil zobe, po Dravi pa sem operiral meniskus. Zdaj bi moralo biti vse v najlepšem redu. Veselim se že vrnitve,'' je povedal za Sportal Igor Nenezič, ki bo dan po tekmi z Domžalami dopolnil 24 let. Bo imel tokrat več razlogov za veselje kot po zadnjem srečanju sobotnih tekmecev v Ajdovščini? ''Upam. Verjamem, da je nastopil konec težavam s kolenom, ki so se vlekle predolgo. Pred tekmo z Domžalami čutim pozitivno tremo. Tako kot pred vsako tekmo. Ni pa nobenega razloga za strah, saj sem dal v karieri 'skozi' že dosti tekem. Ne bo težav.''

Poraz je bil dobra šola

Ajdovci so na krilih Edina Šaranovića in Davida Bunderle vstopili v spomladanski del z dvema ''zastrašujočima'' zmagama. Sledila je svojevrstna streznitev v obliki nepričakovano visokega poraza v Ivančni Gorici. ''Konec koncev so porazi sestavni del športa. Ni druge, kot da gremo naprej dvignjenih glav. Tekem je še veliko, poizkušali jih bodo dobiti čim več. Soigralci so že pozabili na poraz proti Livarju, ki je bil zelo dobra šola. Če bomo v soboto pravi, tako kot smo bili na prejšnji domači tekmi (4:0 proti Kopru, op. p.), potem ne bo težav. Če bomo proti Domžalam dobro stali na igršču, potem ne sme izostati dober rezultat,'' je povedal nekdanji vratar mlade izbrane vrste in občasni slovenski reprezentant, ki je v lanskem letu prejel vpoklic Matjaža Keka po nepričakovani poškodbi prvega vratarja Samirja Handanoviča.

Obe ekipi igrata odprto

Domžalčani v spomladanskem delu prvenstva še niso okusili poraza, čeprav na zadnjih dveh tekmah niso zatresli mreže. ''Domžale igrajo dobro. Lani smo jih nekajkrat že uspeli presenetiti. Verjamem, da jim bomo v soboto zelo neugoden tekmec. Burje, ki je vratarji ne obožujemo, na srečo v soboto ne bo, bo pa kot vse kaže dež. Točka ne bi bila neuspeh, gremo pa po tri. Domžale imajo težave s poškodbami in kartoni, tudi mi se še vedno 'sestavljamo' skupaj. Obe ekipi igrata odprto, tako da bo to dobra tekma. Velja si jo ogledati v živo,'' je še dejal samozavestni vratar, ki se je naučil nogometnih prvin na Gorenjskem. Zaradi kazni rumenih kartonov bo to pot počival Nace Kosmač, po odsluženi kazni pa se vrača v obrambo kapetan Vladimir Ostojič. Na seznamu poškodovanih je trenutno le rezervni vratar Branko Bučar.

Ne spreglejte