Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
15. 4. 2015,
16.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga prvakov Bayern München Porto nogomet Pep Guardiola Julen Lopetegui

Sreda, 15. 4. 2015, 16.09

8 let

Nemški stroj z veliko manjkajočimi deli še vedno velik favorit

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes ob 20.45 bo na štadionu Dragao v Portu v sklopu četrtfinala lige prvakov gostoval eden izmed favoritov za končni uspeh, münchenski Bayern.

Čeprav Bavarcem manjka pol ekipe, so v tem paru še vedno veliki favoriti, a tudi Porto je v tej sezoni pokazal, da je izjemno močan in izredno neugoden tekmec.

Pep Guardiola, ki je na zadnji prvenstveni tekmi zaradi bolniške odsotnosti v ekipi imel na klopi le štiri rezerve, ne bo mogel računati na številne zvezdnike, kot so Arjen Robben, Franck Ribery, Bastian Schweinsteiger in David Alaba, kar je zagotovo hud udarec tudi za velikana, kot je Bayern.

Ravno zaradi krize s poškodbami bo na sredini igrišča zaigral kapetan Philipp Lahm, ki bo skupaj s Xabijem Alonsom igral defenzivnega vezista, za kreacijo in povzročanje nevarnosti pred vrati Porta po bo zadolžena sicer neuigrana trojka Thiago, Mario Götze in Thomas Müller. V konici napada bo tokrat Poljak Robert Lewandowski.

Guardiola opozarja na individualno kakovost Porta

"Porto je ena izmed boljših evropskih ekip z izjemno zgodovino, vodi pa jo odličen trener," je že v uvodu Lopeteguija pohvalil Guardiola.

"Portugalci imajo radi odprt nogomet, s svojo individualno kakovostjo pa so zelo nevarni v napadu. Menim, da je to njihovo glavno orožje," je dodal trener Bayerna.

Trenerja, ki si bosta danes stala nasproti, sta bila med letoma 1994 in 1997 tudi soigralca pri Barceloni. "Ko sva bila mlada, si nisva mislila, da bova kdaj vodila dve tako veliki ekipi in da se bova srečala v četrtfinalu lige prvakov. Vesel sem za Julena, da mu gre tako dobro. S Portom sploh še ni izgubil. Porto je v ligi prvakov že 20 let, kar je vredno velikega spoštovanja," je dodal Guardiola.

Bayern ima eno najboljših zasedb v svoji zgodovini

Bayern je v osmini finala s 7:0 odpravil ukrajinski Šahtar, Porto pa prav tako prepričljivo s 5:1 Basel.

"Veseli smo, da smo del tega, da se lahko merimo s tako velikimi ekipami, in to kar v četrtfinalu. Naš nasprotnik ima eno boljših igralskih zasedb v njihovi celotni zgodovini in ne glede nato, da imajo nekaj težav s poškodbami, bodo imeli na igrišču vsaj sedem svetovnih prvakov," je poln hvale na račun Bayerna trener Porta Julen Lopetegui, ki prav tako ni pozabil na svojega prijatelja. "Med nama je globoko spoštovanje. Bayern bo hotel veliko posest, ki si jo ponavadi tudi izbori. Takrat, ko bomo mi imeli žogo, jo bomo morali uporabiti pametno in je ne prehitro zapravljati. Za kakšen dober rezultat mora ekipa delovati močno tako v napadu kot tudi v obrambi," je dodal 48-letni španski strokovnjak.

Bayern in Porto sta se do zdaj v ligi prvakov srečala le dvakrat. To je bilo v četrtfinalu lige prvakov v sezoni 2003/04, ko so Nemci s skupnim rezultatom 3:2 napredovali v polfinale.

Dodajmo še to. Nemški prvak na enajstih tekmah na Portugalskem še nikoli ni izgubil. Petkrat je zmagal in šestkrat remiziral.

Ne spreglejte