Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 1. 2013,
18.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 1. 2013, 18.23

8 let

Navijači Kölna bi in ne bi Novakovića

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Polovica navijačev Kölna meni, da nima Milivoje Novaković v klubu kaj iskati, dobrih 43 odstotkov pa je prepričanih, da bi bil nekdanji slovenski reprezentant v pomoč. Bo ''Nova'' ostal na Japonskem?

Triintridesetletni Ljubljančan je pred dnevi zaključil obdobje pri japonskem prvoligaškem klubu Omiya Ardija. V deželo vzhajajočega sonca ga je poslal Köln, Milivoje Novakovič pa je kot posojeni napadalec nemškega drugoligaša pomagal Verdenikovi četi do obstanka v najmočnejšem japonskem tekmovanju. V dvanajstih nastopih je prispeval pet zadetkov, strelsko pa se je izkazal tudi v pokalnem tekmovanju. Ker se je obdobje, ko je bil posojen klubu iz Saitame, že izteklo, bi se moral drugi najboljši strelec slovenske reprezentance vseh časov vrniti v Köln. Stvar pa ni tako preprosta, saj mu je športni direktor Jörg Jakobs poslal jasno sporočilo, da ''kozlički'' nanj ne računajo. ''Nova'' je že namignil, da bi lahko ostal na Japonskem.

Prosto ima do 7. januarja

Omiya Ardija je z njegovimi predstavami zelo zadovoljna, nič ne bi imel proti tudi izkušeni Slovenec. Tudi zaradi tega, ker v predmestju Tokia ne bi bil osamljen, saj bi se še naprej družil z rojakoma, trenerjem dr. Zdenkom Verdenikom in soigralcem Zlatanom Ljubijankićem. Pogodba s Kölnom se mu izteče poleti leta 2014, nemški klub pa bi se očitno rad znebil dodatnih stroškov, saj je letni zaslužek Novakovića zaokrožen s sedemmestno številko. ''V klubu so mi povedali, da imam prosto do 7. januarja,'' je bil za nemški Kicker skop Novaković. Nad mislijo, da bi še nosil dres ''kozličkov'', je že skoraj obupal, s tem, da bi bilo bolje, če bi ostal na Japonskem, pa se strinja tudi Jakobs. Zdaj bo na potezi Omiya Ardija.

Vprašanje Novakovića razdelilo navijače Kölna

Nemški časnik Express je opravil anketo med navijači Kölna. S tem, da Novaković ne sodi več v klub z bogato zgodovino, ki se je odločil za menjavo generacij in mlajše igralce, se je strinjalo dobrih 50 odstotkov bralcev. Le ščepec manj pa jih še vedno meni, da si eden najboljših strelcev v ''moderni'' zgodovini Kölna zasluži priložnost. S trditvijo, da bi ''Nova'' za mlado in neizkušeno moštvo predstavljal dobrodošlo pomoč in okrepitev, se je strinjalo 43,1 odstotkov navijačev. Ostali se niso izjasnili. S tem se je pokazalo, da navijači še vedno ne razmišljajo tako kot športni direktor. So deljenega mnenja, slaba polovica navijačev pa je še vedno zaveznica nekdanjega slovenskega reprezentanta, kar pa je le bleda tolažba, saj meni klubsko vodstvo drugače.

Ne spreglejte