Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
4. 6. 2015,
21.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barcelona Juventus slovenska nogometna reprezentanca Andraž Kirm Jasmin Kurtić Mišo Brečko Dejan Lazarević Kevin Kampl Bojan Jokić

Četrtek, 4. 6. 2015, 21.37

8 let

Navija za Real in Ronalda, a bi od srca privoščil Messiju

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Napetost pred sobotnim finalom lige prvakov narašča. Čutijo jo tudi slovenski reprezentanti, ki vlogo favorita namenjajo Barceloni, obenem pa so prepričani, da je Juventus zmožen presenečenja.

Slovenski reprezentant, ki brani barve Fiorentine in je v tej sezoni večkrat nastopil proti Juventusu, bo finale lige prvakov spremljal v družbi dekleta. Kaj napoveduje?

"Ves svet govori o tem, kako bo Barcelona prvak, sam pa mislim, da lahko Juventus preseneti. Italijanske ekipe se znajo odlično braniti. Juventus ima ekipo, ki gara od začetka do konca srečanja. Zaradi tega pogosto zmaguje in osvaja najvišja mesta. Barcelono čaka veliko dela. Napovedal bi rezultat 2:1 za Juventus, junak srečanja pa bi lahko postal Alvaro Morata (napadalec Juventusa in nekdanji član madridskega Reala, op. p.). Tako bi se oddolžil navijačem Reala, ki bi si ob zmagi Juventusa lahko oddahnili."

Kapetan Kölna bo sklepno dejanje lige prvakov spremljal v domačem okolju. Kaj napoveduje?

"Barcelona je favorit, a igra dobro tudi Juventus, ki ga ne smemo kar tako odpisati. Proti Realu mu je le malokdo pripisoval možnosti za napredovanje, a mu je uspelo. Če bi se lahko izrazil z odstotki, bi dejal, da je Barcelona v rahli prednosti. Obe ekipi sta mogočni in veliki, možnosti pa so 60:40 za Barcelono. Tudi zaradi Messija, ki je najboljši nogometaš vseh časov. Prav neverjetno, kako igra in kaj dela na igrišču. Odličen je."

Najhitrejši slovenski reprezentant, ki je spomladanski del odigral v dresu Sassuola, še ne ve, kje bo spremljal sobotno poslastico. Ve le to, da si jo bo zagotovo ogledal, saj česa podobnega ne sme zamuditi. Kaj napoveduje?

"To bo vrhunska in zanimiva tekma. Že od malega navijam za Barcelono, ki mi je najbolj pri srcu. Upam, da bo zmagala. Napovedujem njeno zmago z 2:0, strelca pa bosta Messi in Neymar. To bi bilo krasno. Ni pa brez možnosti tudi Juventus, ki ima za seboj odlično sezono. Predvsem zaradi tega, ker se bo igrala le ena tekma. Če bi se kluba pomerila v polfinalu in odigrala dve tekmi, bi bilo drugače, tako pa napovedujem zmago Barcelone."

Ljubljančan, ki se je v domovino vrnil z vročega Cipra, še ne ve, kje bo spremljal finale lige prvakov. Najverjetneje si ga bo ogledal kar doma. Ko je prispel na zbor reprezentance, sploh ni vedel, da jim je selektor namenil prost konec tedna, nato pa ga je novica spravila v zelo dobro voljo. Kaj napoveduje?

"Moram priznati, da sem bolj navijač Reala in Cristiana Ronalda, da pa vseeno privoščim Messiju, da osvoji ligo prvakov. Glede na to, kako igra v zadnjem času, bi bil pravi užitek, da bi videli, kako bo dvignil pokal. Navijal bom za Barcelono. Pri Juventusu sta mi najbolj pri srcu Buffon in Pirlo. Tudi njima bi privoščil (smeh, op.p.), a lahko zmaga le eden. Zato bom rekel, da bo prvak Barcelona. Zmagala bo s 3:1, Messi pa bo dosegel hat-trick."

Slovenski reprezentant bi se lahko od sezone poslovil z nastopom v Berlinu na prizorišču letošnjega finala lige prvakov, a je zaradi kazni rdečega kartona sklepno dejanje nemškega pokalnega tekmovanja spremljal le s tribun. Objekt mu je zelo všeč, tako da pričakuje v soboto nogometni spektakel. Kaj napoveduje?

"Ko je Borussia Dortmund v osmini finala lige prvakov izpadla proti Juventusu, si nismo zaslužili napredovanja. Juventus je bil boljši, nato pa se je zasluženo prebil v finale. Ima svoje možnosti, drugače se ne bi kar tako uvrstil v finale. Izločil je tudi Real, torej nekaj velja. Barcelona je na drugi strani v dobri formi. V tem trenutku je morda najboljša ekipa na svetu, a če bodo imeli igralci Juventusa dober dan in v obrambi dobro zapirali Messija, Suareza in Neymarja, bi lahko tudi zmagali. Prepričan sem, da lahko vsaj enkrat zatresejo mrežo Barcelone."

Kranjčan je pred leti igral v Italiji, zdaj pa je že drugo sezono levi bočni branilec španskega Villarreala. Zelo dobro pozna oba finalista, finale pa si bo ogledal doma z družino. Kaj napoveduje?

"V Berlin se v soboto ne bi odpravil (smeh). Raje bom doma. V Španiji se veliko piše o tem, kako je Juventus v polfinalu izločil Real in kako si navijači madridskega velikana želijo, da bi evropski prvak postal Juventus. Njihova želja je tako izrazita zaradi tega, da se osvojitve naslova ne bi veselila Barcelona. Tako je pač v Madridu ... Prednost dajem Barceloni, čeprav si po drugi strani želim, da bi zmagal Juventus. Pri napovedih skoraj nikoli ne uganem, a bom tokrat poskusil še enkrat in napovedal zmago Barcelone z 2:1."

Ne spreglejte