Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 12. 2008,
16.06

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 9. 12. 2008, 16.06

8 let, 5 mesecev

Najlepši nogometaš, najboljši pevec, ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora so pred zimskim premorom še enajstič v tej sezoni okusili slast zmage. V nedeljo so se odpravili na skupno kosilo, sedaj pa se že vsi nahajajo na zasluženem počitku.

Pred sedemkratnimi državnimi prvaki je kot zadnji v jesenskem delu sezone pokleknil velenjski Rudar in vijoličasta zasedba se je tako na dokaj dolg, sicer povsem zaslužen premor, podala s prednostjo štirih točk.

Sicer pa so novopečeni jesenski prvaki sila uspešen prvi del sklenili ob nedeljskem kosilu in priložnostni prireditvi v igralniško-zabaviščnem centru Mond v Šentilju. V slednjem so gostitelji poskrbeli za pestro kulinarično ponudbo, nogometaši so prišli na svečanost v spremstvu izvoljenk, ki so prav tako pomemben del mozaika in letošnje zgodbe o uspehu.

Največji zamudnik Mezga, najboljši pevec Džinič

Da je zaključno druženje minilo v še boljšem razpoloženju, so v vijoličastem taboru podelili tudi nekaj oskarjev v različnih kategorijah. Tokrat nekoliko drugače: brez golov, asistenc ali ocen. Vsi člani kluba izpod Kalvarije so dobili všečna darila (slednjih so bile deležne tudi nogometaševe lepše polovice), posebej pa so nagradili štiri posameznike. Odločali so odgovori predstavnikov slačilnice na štiri vprašanja: igralec, ki najbolj pogosto zamuja (na trening, sestanek, avtobus …), najboljši pevec v slačilnici, najlepši igralec v ekipi in nogometaš Maribora, ki je v jesenskem delu v igri najbolj napredoval … Za zmagovalce je bilo dobro poskrbljeno. Najmanj dilem je bilo v dveh kategorijah, in sicer med zamudniki ter pevci. Soigralci so skupno ugotovili, da je tisti, ki med njimi najbolj pogosto zamuja, hrvaški nogometaš, Dejan Mezga. V preteklih mesecih je bilo več kot dovolj razlogov za zadovoljstvo in proslavo zmag. Po mnenju "žirije" je v taboru "vijolic" najboljši pevec, branilec Elvedin Džinič.

Najlepši je Miral Samardžič

Najbolj negotovo je bilo pri izboru najlepšega člana mariborske slačilnice. Kar petnajst igralcev se je po glasovanju znašlo na seznamu kandidatov, zmagal pa je 21-letni Jeseničan, Miral Samardžič. Na oder pa je stopil tudi igralec, ki je v dosedanjem delu sezone pokazal največji napredek v igri. Odločitev je bila tesna, izstopala sta dva kandidata. Največ glasov so soigralci namenili Arminu Bačinoviču. Odkar je v devetem prvenstvenem krogu prvič dobil priložnost v začetni enajsterici, težko prigaranega mesta ni več izgubil. Bačinovič se je vsem skupaj zahvalil za zaupnico ter vsem prisotnim ob prijetnih praznikih zaželel veliko proslavo ob koncu sezone.

Zbor 7. januarja 2009

Na počitnice je nogometaše pospremil Drago Cotar. Ob čestitkah igralcem in celotnemu strokovnemu vodstvo za storjeno v jesenskem delu sezone je predsednik kluba med sproščenim druženjem dejal:

"Trdo delo, ambicije in kolektivni duh. To so naše značilnosti in temelji za nadaljnje uspehe. Nimam preroških sposobnosti, vendar verjamem, da bo šlo naprej v tem slogu. Uspehi v nadaljevanju sezone ob takšni vnemi ne bodo izostali."

Četa Darka Milaniča se bo vnovič zbrala 7. januarja 2009 na skupni večerji, prvi trening v novem letu pa bo na sporedu dan kasneje.

Ne spreglejte