Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
2. 4. 2013,
8.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Juventus Bayern

Torek, 2. 4. 2013, 8.27

8 let

Najboljša in najbolj trofejna iz oči v oči: kdo bo boljši?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Drevi se bosta v prvi tekmi četrtfinala lige prvakov, ki jo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na Planet TV, udarila dva velikana evropskega nogometa, Bayern in Juventus.

V Münchnu se bosta v prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov udarila dva velikana evropskega nogometa, najbolj trofejni nemški proti najbolj trofejnemu italijanskemu klubu. Bayern in Juventus sta dominantna tudi v tej sezoni na domačih igriščih. Bavarci imajo v nemški bundesligi pred najbližjim zasledovalcem neverjetnih 20 točk prednosti in so na zelo dobri poti, da osvojijo še 23. naslov državnega prvaka in prvega po treh letih. Naslov je praktično že pospravljen v klubske vitrine, zgoditi bi se moral čudež, da Bayern ob koncu sezone ne bi bil tisti, ki bi prvi prečkal ciljno črto v zahtevni nemški ligi. Podobno velja za Torinčane v Italiji, ki imajo devet točk naskoka pred Napolijem, ki je na drugem mestu. Tako Bayern kot Juventus sta poskrbela tudi za lepi popotnici pred četrtfinalom lige prvakov.

Bavarci so z neverjetnih 9:2 premagali vse prej kot skromni HSV, medtem ko so Torinčani osvojili tri točke (2:1) na velikem derbiju proti Interju Samirja Handanovića v Milanu.

Bayern brez dragocenega Španca

Domači trener Jupp Heynckes ima nekaj težav s sestavo enajsterice, saj ne bo mogel računati na Španca Javija Martineza, ki je kaznovan, medtem ko je Holger Badstuber še vedno poškodovan. Preostali igralci nemškega velikana so nared. Pri Juventusu je vprašljiv Sebastian Giovinco, ki jo je skupil, potem ko ga je ob koncu derbija z grdim prekrškom na tla spravil Argentinec v vrstah Interja Esteban Cambiasso. Nekaj težav ima tudi črnogorski zvezdnik Mirko Vučinić, ki ga je zdelala gripa, zato bosta v napadu gostov najverjetneje zaigrala Alessandro Matri in Fabio Quagliarella.

Še nekaj zanimivosti. Juventus, ki se lahko pohvali z dvema evropskima naslovoma, se med najboljše štiri v ligi prvakov ni uvrstil že deset let. Nazadnje je bil v polfinalu elitnega evropskega klubskega tekmovanja v sezoni 2002/03, ko je v četrtfinalu izločil Barcelono. Za Bayern velja ravno obratno. Bavarci so v zadnjih treh sezonah kar dvakrat igrali v finalu, a obakrat izgubili.

Torinčani se pred gostovanjem v Münchnu sicer hrabrijo s podatkom, da v Evropi v gosteh niso izgubili že vse od leta 2010, ko jih je v ligi Europa v Londonu s kar 4:1 premagal Fulham.

Do zdaj sta se Juventus in Bayern pomerila šestkrat, uspešnejši pa je Juventus, ki se ponaša s tremi zmagami, remijem in dvema porazoma. Drugega je doživel v zadnjem obračunu proti bavarskemu velikanu, ko je decembra 2009 pred domačimi navijači klonil kar z 1:4 in se zaradi tega od lige prvakov poslovil že v predtekmovanju.

Trener Bayerna Heynckes ima dobre spomine na tekme proti Juventusu. Pravzaprav je najslajša tekma, ki jo je dobil v vlogi trenerja, prav proti Torinčanom, ko je leta 1998 na klopi Reala Juventus premagal v finalu lige prvakov z 1:0 v Amsterdamu (strelec edinega gola je bil Predrag Mijatović).

Spal in zbujal se je z Juventusom

Kaj pred drevišnjo tekmo pravita trenerja obeh ekip? "V zadnjih dneh sem v posteljo odhajal in se zbujal z mislimi na Juventus. Dobro smo se pripravili na Torinčane in vemo, kaj moramo narediti. Dodobra sem spoznal Juventus in moram reči, da sem bil presenečen nad tem, za kako dobro ekipo gre. Ne bo nam lahko. Smo pa tudi mi sredi res izjemne sezone, zato smo vsekakor samozavestni in verjamemo, da lahko pridemo do polfinala," je na novinarski konferenci pred tekmo v Münchnu povedal trener Bayerna Heynckes in nadaljeval: "Juventus je odlična ekipa, ena izmed najboljših na svetu. Predvsem fizično je to moštvo, ki ji je redkokatero kos. Andrea Pirlo predstavlja možgane Torinčanov, poleg njega pa je pri Juventusu še kopica res odličnih nogometašev. Juventus je bil še pred nekaj leti v izjemno zahtevnem položaju, a se je vrnil kot feniks. Zdaj pod vodstvom Antonia Conteja deluje odlično in to potrjuje tudi z rezultati. Prepričan sem, da bomo videli zelo zanimivo tekmo in odličen nogomet. Tipično za četrtfinale lige prvakov."

Trener Bayerna očitno ni skoparil s pohvalami na račun nasprotnika, podobno se je ob zadnjem druženju s sedmo silo pred tokratno tekmo obnašal tudi Antonio Conte. "Dodobra smo preučili igro Bayerna. Seveda nismo ugotovili nič novega, saj vsi vemo, da gre za eno izmed najboljših ekip na svetu. Zavedamo se, da je Bayern favorit in bomo v podrejenem položaju. Posebej na prvi tekmi v Münchnu. Seveda pa verjamemo v svoje sposobnosti in smo prepričani, da lahko presenetimo že na prvi tekmi," je dejal trener Juventusa in dodal: "Moramo biti disciplinirani in odigrati taktično izjemno tekmo. Če bo tako, se lahko nadejamo dobrega rezultata. V nasprotnem primeru imamo bolj malo priložnosti. Bayern je ekipa s serijo res vrhunskih nogometašev. Posebej dober je v zvezni vrsti, na katero bomo morali biti še posebej pazljivi."

Ne spreglejte