Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 7. 2008,
21.14

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 19. 7. 2008, 21.14

8 let, 5 mesecev

Nafta zlahta do treh točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši lendavske Nafte so v 1. krogu PrveLige Telekom Slovenije doma z 2:0 (2:0) premagali ptujsko moštvo Labod Drava.

Pred začetkom letošnjega državnega prvenstva v nogometu je bilo dvignjeno veliko prahu okrog napovedane stavke Sindikata profesionalnih nogometašev.

Čeprav je predsednik sindikata Dejan Stefanović še danes zagotavljal, da stavka bo, o tej na koncu ni bilo ne duha ne sluha, saj sta v otvoritveni prvenstveni tekmi sezone 2008/09 med domačo Nafto in Ptujčani obe ekipi nastopili v najmočnejših zasedbah.

Popolna premoč Nafte

Prvih 45 minut tradicionalnega dvoboja med Lendavčani in Ptujčani je minil v popolni premoči domačih, saj si gostje v tem obdobju niso priigrale niti ene same priložnosti, vratar gostov Murko pa je prvič segel po žogo v lastno mrežo že v 11. minuti dvoboja. Po kotu Bunca z desne strani je skočil Caban, žoga pa je na poti do gola zadela Radetića in končala v desnem kotu - 1:0. Agresivni Lendavčani so v borbenem obračunu (v prvem polčasu je sodnik pokazal kar 5 rumenih kartonov) še naprej napadali, v 21. minuti pa je po idealnem predložku Jankovića Lo Duca silovito streljal čez okvir in tako zapravil še eno stoodstotno priložnost.

Nekaj minut zatem je Nafta prišla do zasluženih 2:0. Vnovič je bila prekinitev usodna za goste. Tokrat je kot z leve strani izvedel mladi Vaš, žoga je preletela vse igralce in Čeh jo je na drugi vratnici z dveh metrov porinil v mrežo. Do konca polčasa so si domači priigrali še priložnosti v 35. minuti, ki jo je zapravil Ošlaj, tri minute pozneje pa je po odlični podaji Jankovića Lo duca spet meril previsoko.

Kuzma ukanil Grbca

Šele v 56. minuti so gostje sprožili prvi strel proti domačim vratom. Poskus je bil s precejšnje razdalje, tako da je Kuzma tudi tokrat (streljal je Radetić) ostal brez dela. Prav domači vratar pa je v 68. minuti rešil Nafto pred neprijetnim presenečenjem. Ptujčani so prvič na srečanju izigrali domačo obrambo, Grbec se je znašel "iz oči v oči" z vratarjem Kuzmo, ta pa je z odličnim posredovanjem ohranil domačo mrežo nedotaknjeno.

Minuto pozneje je s precejšnje razdalje streljal še Horvat, a le v naročje Kuzme. Dva zaporedna napada Drave sta tako predramila Naftaše in v 72. minuti je vratar Murko z veliko težavo odbil žogo po silovitem strelu Seböka in ostalo je pri zanesljivi zmagi veliko boljših Lendavčanov.

Ne spreglejte