Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 8. 2008,
16.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 16. 8. 2008, 16.19

8 let, 5 mesecev

Mujakovič: Težko bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Trenutno vodilno Nafto v 5. krogu PrveLige Telekom Slovenije čaka gostovanje v mariborskem Ljudskem vrtu. Zaradi poškodb in kazni ne bo mogla nastopiti z najmočnejšo zasedbo.

Po zmagi nad MIK CM Celjem, minulo soboto, je ostala Nafta poleg Domžal še edino nepremagano moštvo v novi tekmovalni sezoni. Ker pa so dosegli več zmag od aktualnih prvakov, se trenutno nahajajo na prvem mestu.

Lendavčani so Celjane premagali z minimalnim izidom 1:0, po mnenju gostov pa sodniki niso opravili dela kot bi morali. Tako naj bi bili oškodovani, zato so napovedali pritožbo. "Sojenja ne bi komentiral, to ni moja stvar. Že tako imamo probleme sami s sabo, ne da bi se še obremenjevali s sojenjem. Sodniki so pač na igrišču in so sodili kot so, to pa nadzorujejo pristojni organi," je povedal strelec zmagovitega zadetka iz bele točke Amel Mujakovič.

Pred vrati je že nov prvenstveni krog. Naftaše čaka nova težka preizkušnja in sicer gostovanje v mariborskem Ljudskem vrtu. Tokrat zagotovo ne bo toliko gledalcev, kot je bilo 10. maja ob otvoritvi prenovljenega štadiona – kar 12 tisoč. Takrat so bili boljši Mariborčani s 3:1, moštvi pa sta se pomerili tudi v prijateljski tekmi pred sezono, ko je zmagala Nafta z 2:1. In kako bo tokrat? "Težko bo. Na zadnjem treningu se nam je poškodoval še Blaž Brezovački, manjkalo pa bo še kar nekaj igralcev. Mi ki bomo igrali bomo dali vse od sebe in bomo videli, kako se bo razpletlo," pravi 26-letni Mujakovič. Poleg Brezovačkega še vedno niso nared Damjan Ošlaj, Dušan Bogdanović in Arpad Vass, ob tem pa bo manjkal še kreator igre Siniša Janković, ki mora odslužiti kazen za prejeti rdeči karton.

Proti nekdanjemu klubu

Je pa v moštvu Nafte poleg Mujakoviča še kar nekaj nogometašev, ki so v preteklosti že nosili vijoličasti dres – Stanislav Kuzma, Boštjan Zemljič, Aleš Čeh in že prej omenjeni Ošlaj, na posoji iz mesta ob Dravi pa je v Lendavi Klemen Medved.

Je igranje proti nekdanjemu klubu dodatna vzpodbuda? "Motivacije mi nikoli ne primanjkuje, ne proti Mariboru, ne proti katerikoli drugi ekipi. Smo profesionalci in dajemo vse od sebe na vsaki tekmi, ne glede na to, ali igramo proti bivšemu klubu ali komu drugemu," pravi Mujakovič, ki je v svoji karieri igral še za Rudar Velenje in Belo krajino.

Ne spreglejte