Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 6. 2014,
19.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 28. 6. 2014, 19.17

8 let, 5 mesecev

Mogoče le v Franciji: Moško ekipo bo znova trenirala ženska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Clermont, francoski nogometni drugoligaš, še naprej piše zgodovino nogometa, ki ostaja predvsem domena moških igralcev in trenerjev.

Po Portugalki Heleni Costa, ki je po kratki enomesečni epizodi odstopila, so naloge glavne trenerke moštva znova zaupali ženski. Pogodbo z vodstvom kluba za naslednji dve sezoni je podpisala 39-letna Corinne Diacra.

Predsednik kluba Claude Michy je danes potrdil, da so trenerske naloge zaupali Corinne Diacre, nekdanji kapetanki francoske ženske nogometne reprezentance, ki bo trenerske obveznosti prevzela prihodnji teden.

Francoski nogometni klub Clermont, ki nastopa v ligue 2, si je medijsko pozornost prislužil z imenovanjem 36-letne Portugalke Costa za glavno trenerko moške ekipe, v kraju, kjer je sicer v ospredju zanimanja rugby. Položaj prve ženske nogometne trenerke moške ekipe v Franciji pa je bil kratke sape, saj se je junija poslovila že po dobrem mesecu, potem ko z vodstvom kluba ni našla skupnega jezika. Kot je zapisala, ni imela besede pri izbiri novih igralcev ter sestavi moštva, ki naj bi ga vodila in bila odgovorna zanj. Vse niti sta imela še naprej v rokah športni direktor Olivier Chavagnon in predsednik Claude Michy. Vodstvo kluba pa slaba izkušnja ni odvrnila od žensk, tudi novi trener bo trenerka.

Ne spreglejte