Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2008,
19.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2008, 19.17

7 let, 12 mesecev

Močič novi član Stojanovičeve čete

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometni klub iz Celja se je za štiriletno sodelovanje dogovoril z Marijem Močičem, ki je bil doslej član mladinske ekipe. V sredo Celjane čaka nova preizkušnja z Varteksom.

Celjani še naprej sestavljajo igralski mozaik za prihodnjo sezono. Novi obraz v vrstah "celjskih grofov" je tako postal Marijo Močič, ki je bil v minuli sezoni kapetan mladinske ekipe MIK CM Celja. Potem ko je bil mladi nogometaš že blizu odhoda v novopečenega prvoligaša Rudarja iz Velenja, je vendarle podpisal štiriletno pogodbo z matičnim klubom.

Močič: Končno imam zaupanje v ljudi

"Pri Rudarju sem pod taktirko Marijana Pušnika že treniral in res so me Celjani v zadnjem trenutku prepričali," je celotno dogajanje od začetka priprav opisal 19-letni mladinski slovenski reprezentant in nadaljeval: "Končno imam zaupanje v ljudi, ki delajo v klubu. Tega prej nisem čutil, zato sem razmišljal o odhodu. Prenovljena uprava kluba me ni prepričala z denarjem, še zdaleč ne. Zagotovili so mi le, da bom dobil priložnost in to je vse, kar potrebujem, saj vem, da imam dovolj znanja in volje do dela. Verjamem, da sem se pravilno odločil in bomo imeli v Celju odlične rezultate," je še dodal Močič, ki je pod taktirko selektorja mladinske reprezentance Janeza Zavrla letos odigral pomembno vlogo v zvezni vrsti na kvalifikacijskih tekmah za nastop na EP.

V sredo proti Varteksu

"Zelo sem vesel, da Marijo ostaja v Celju. Verjemite, da smo se za to morali pošteno potruditi. Prepričan sem, da smo opravili velik posel, saj ima Marijo vse možnosti, da postane vrhunski nogometaš tudi na mednarodni sceni. Nudili mu bomo vso podporo in potrebne pogoje, da se bo v domačem okolju razvil v nogometaša, ki bo v bodoče ime našega mesta ponesel v širni svet," je bil po podpisu pogodbe z domačim nogometašem navdušen športni direktor Celjanov Simon Sešlar.

Nogometaši mesta ob Savinji pa bodo nov prijateljski obračun odigrali v sredo, ko se bodo prvič pod vodstvom Slaviše Stojanoviča predstavili domačemu občinstvu. Tekmec bo hrvaški prvoligaš Varteks, prvi mož celjske stroke pa je za uradno spletno stran dejal: " Varteks ima zelo kakovostno moštvo. Ko sem deloval v Domžalah smo se večkrat pomerili in vselej je bilo tesno. Veselim se prve tekme na Areni Petrol. Pričakujem, da bomo pred našimi navijači prikazali stabilno igro, želimo pa storiti še korak dlje v naši pripravljenosti in uigranosti moštva."

V soboto se bodo "rumeno- modri" pomerili s Cibalio. Potem ko v ponedeljek odhajajo na petdnevne priprave v Čatež, bodo prihodnjo sredo bodo v Brežicah odigrali še prijateljski dvoboj s Krškim. Zadnje pripravljalno srečanje pred pričetkom državnega prvenstva bodo odigrali proti drugoligaški Muri 05.

Ne spreglejte