Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 1. 2009,
18.22

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 15. 1. 2009, 18.22

8 let, 5 mesecev

Mlakar leto in pol v Gorici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Pred začetkom spomladanskega dela nogometnega državnega prvenstva 2008/9 se je predstavilo tudi nogometno društvo Gorica.

Najpomembnejša novost v novogoriških vrstah je, da je ekipo okrepil Matej Mlakar, doslej član Primorja iz Ajdovščine, ki bo novogoriški dres s številko 21 nosil naslednje leto in pol, oziroma vsaj do konca sezone 2009/10. Goričani so v glavnem popolnili seznam igralcev, ki bodo nastopali v drugem delu nogometnega prvoligaškega prvenstva. Trenutno je v Gorici okrog 30 nogometašev, a jih je še nekaj "na izhodnih vratih". Kot je znano, se je društvo do zdaj zahvalilo za sodelovanje Jorgetu Ferreiri, Vakuiju Hidetopiju, Adiju Muminoviću, Maticu Lukmanu in Dinu Begiću ter Alenu Joganu, ki je že prestopil v Interblock, v ekipo pa sta se vrnila Domen Fratina in Dragoljub Nikolič. Kadrovsko vrzel na vratih, zdaj sta na voljo Mitja Pirih in Vasja Simčič, bo po vsej verjetnosti zapolnil Jan Zibelnik, ki sicer brani mrežo pri mladincih.

Usoda Lečića znana po Poreču

Trenutno je v Novi Gorici na preizkušnji napadalec Miroslav Lečić, srbski državljan, ki prihaja iz koprske Bonifike. Dokončna odločitev bo padla ob koncu priprav, ki jih bodo "igralničarji" imeli v Poreču.

Pred začetkom prvenstva Novogoričani načrtujejo tudi udeležbo na treh pomembnejših nogometnih srečanjih v italijanski Pisi, uvod v spomladanski del prvenstva pa bo 21. februarja prvi ligaški obračun z Rudarjem v Novi Gorici.

Številni igralci, verjetno kar deveterica, bodo na dvojni registraciji (NK Adria, NK Brda), vsem igralcem pa bo zagotovljeno dovolj minutaže, saj bodo vsakih 14 dni organizirane prijateljske tekme za vse, ki v teku prvenstva ne bodo v kadru. Prav ti naj bi jedro ekipe tvorili v naslednjih sezonah.

Ne spreglejte