Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
30. 5. 2013,
9.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Samir Handanović Jasmin Handanović

Četrtek, 30. 5. 2013, 9.58

8 let

Mlajši Handanović ostal doma, starejši odpotoval v Nemčijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska nogometna reprezentanca je pod vodstvom Srečka Katanca odpotovala v Nemčijo, kjer se bo v petek v prijateljski tekmi pomerila s Turčijo. Eden Handanović se je pridružil, drugi ostal doma.

S prvo ekipo ni treniral od ponedeljka, težave po operacijskem posegu na stopalu (zaradi žuljev) so bile prehude, tako da Samir Handanović še ni nared za vrhunske napore. Reprezentančni zdravnik mu je prižgal rdečo luč, zato je ostal doma in ni odpotoval v Nemčijo, kjer čaka Katančevo tretji preizkus v tem koledarskemu letu. Prijateljska tekma s Turčijo, na kateri bi lahko od prve minute branil obetavni Jan Oblak, ki je v članski izbrani vrsti že stal med vratnicama in to ravno takrat, ko se je z zdravstvenimi težavami ubadal "Sarma". Škofjeločan je navdušil na lanskoletnem gostovanju na Norveškem, njegova tekmeca v "boju" za mesto v začetni enajsterici pa sta dolgoletni "prvi" rezervni vratar slovenske izbrane vrste Jasmin Handanović, ki se je reprezentanci pridružil po osvojitvi pokalne lovorike v Kopru (tako da v tem tednu ni treniral z izbrano vrsto), ter Vid Belec, ki je na vlogo rezervnega vratarja navajen že pri milanskem Interju.

Novaković: Vzdušje bo peklensko

Slovenska nogometna reprezetanca bo uradni trening pred petkovo tekmo v Bielefeldu opravila v poznih popoldanskih urah, prireditelji pa na tribunah pričakujejo ogromno število turških navijačev. "V Nemčiji živi veliko Turkov, tako da bo vzdušje peklensko, kot da bi bila to kvalifikacijska tekma," je prepričan Milivoje Novaković, ki dobro pozna štadion Arminie, na katerem je v dresu Kölna že velikokrat gostoval. "Veseli me, da bom spet igral v Nemčiji, kjer sem doživel lepe trenutke kariere. Veselim se tekme, vseeno pa moramo gledati na reprezentanco. Potrebujemo pozitiven rezultat. Turčija bo dober test, zdaj mora priti v ospredje karakter igralcev. Moramo iti na zmago in čim prej vzeti pozitiven rezultat," je prepričan slovenski legionar na Japonskem, ki se je v Nemčijo podal brez mlajšega izmed bratrancev Handanović.

Ne spreglejte