Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
23.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Celje NK Domžale NK Zavrč pokal Slovenije

Nedelja, 17. 1. 2016, 23.46

8 let

Mirana Pavlina ne skrbijo Haložani: Osvojili bomo pokal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Za pokalno nogometno lovoriko se potegujejo Celje, Domžale, Maribor in Zavrč. Žreb je poskrbel, da se bo prvi favorit Maribor udarili s Haložani, Celjani pa se bodo pomerili z Domžalami.

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije (NZS) v Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju so zaplesale kroglice. Polfinalna para sestavljajo Celje in Domžale ter Maribor in Zavrč. Tako je najtežja naloga doletela Haložane, ki pa jih lahko na drugi strani miri podatek, da v tej sezoni proti vijolicam sploh še niso izgubile. Še več. Obe gostovanji v Ljudskem vrtu sta se končala brez zmagovalca, na domači tekmi, ki je postregla s številnimi prekinitvami in tretjim polčasom, v katerega je bil vpleten tudi športni direktor Zlatko Zahović, pa so tri točke osvojili Zavrčani.

Vijolice želijo dvojno krono

Mariborčani se lahko med polfinalisti pohvalijo z najboljšo prvoligaško uvrstitvijo. Na lestvici Prve lige Telekom Slovenije so prezimili na drugem mestu. V nadaljevanje sezone vstopajo s številnimi novinci, vrnil se je tudi dolgo poškodovani Aleksander Rajčević, a so tudi brez najdražjega posameznika slovenskega prvenstva Petra Stojanovića. So trdno odločeni, da osvojijo dvojno krono in dokažejo, da se najboljši nogomet na sončni strani Alp še vedno igra na Štajerskem.

Imajo priložnost, da se maščujejo Zavrču, ki jim je v tej sezoni zadal veliko težav. Prva tekma bo odigrana v Ljudskem vrtu, na povratni pa bo imel prednost domačega igrišča Zavrč. Haložani so v skladu s tradicijo zadnjih sezon ponovno veliko trgovali in menjali, tako da bodo spomladanski del dočakali v močno spremenjeni podobi. Prek pokala se želijo prvič v klubski zgodovini uvrstiti v Evropo. Če bodo hoteli uresničiti sanje, bodo morali v svojem prvem polfinalu, odkar nastopajo v pokalnem tekmovanju, preskočiti neugodno vijoličasto oviro.

Celjane mika atraktivna bližnjica do Evrope

Takoj za vijolicami so na prvoligaški razpredelnici Domžalčani, ki so v zimskem prestopnem roku ostali brez dveh zelo pomembnih igralcev. Elsnerjevo četo sta zapustila reprezentančni vratar Nejc Vidmar in prvi podajalec tekmovanja Nejc Skubic, ki že blesti v Turčiji, kjer je pred dnevi prispeval prvo podajo za zmago Konyasporja. Domžalčani imajo visoke ambicije v pokalnem tekmovanju. Napredovanje v polfinale so si zagotovili prav na stadionu, na katerem bo potekalo sklepno dejanje pokala Slovenije. V razburljivi povratni četrtfinalni tekmi so z zadetkom v izdihljajih srečanja izločili Koper, v polfinalu pa jim je žreb namenil na lestvici najslabšega tekmeca.

Celjani so v četrtfinalu pokala šokirali Olimpijo in ji preprečili, da bi se še potegovala za pokalno lovoriko. V knežjem mestu nameravajo v pokalu nadoknaditi tisto, kar so jeseni zamujali v prvenstvu in se močno oddaljili od vrha. Zdaj se jim ponuja možnost, da zaigrajo v velikem finalu in (vsaj) ponovijo lanskoletni dosežek. Na povratni tekmi bodo na prednost domačega igrišča računali Domžalčani.

Finale bo 25. maja v Kopru.

Ne spreglejte