Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2009,
13.19

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 4. 2009, 13.19

8 let, 3 mesece

Minuta molka v Belfastu, poškodba Craigana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na kvalifikacijskem dvoboju za SP 2010 med Severno Irsko in Slovenijo, ki se bo začel v Belfastu z minuto molka, zaradi poškodbe mečne mišice ne bo nastopil branilec Stephen Craigan.

Občinstvo na štadionu Windsor Park se bo tik pred začetkom sredinega srečanja v kvalifikacijski skupini 3 poklonilo spominu na nedaven tragičen dogodek v Abidjanu, kjer je zaradi prerivanja in vsesplošnega navala življenje izgubilo kar 22 navijačev, ki so si hoteli ogledati tekmo med Slonokoščeno obalo in Malavijem. Tako je krovna nogometna zveza (Irish FA) prisluhnila želji Mednarodne nogometne zveze (FIFA), ki je pozvala vse članice, da bi se na srečanjih, odigranih 31. marca in 1. aprila, v znak spoštovanja na tragedijo v Afriki in nedolžnim žrtvam poklonili z minuto molka.

Bruntu ni usojena Slovenija

Kar se tiče igralskega kadra trenutno vodeče reprezentance v kvalifikacijski skupini 3, je sredino dopoldne postreglo s slabo novico za selektorja Nigela Worthingtona. Tik pred dvobojem s Slovenijo je zaradi poškodbe mečne mišice ostal brez pomoči Stephena Craigana. Branilca Motherwella bo na levi strani obrambne vrste zamenjal George McCartney, ki je sobotno tekmo s Poljsko (3:2) preskočil zaradi kazni kartonov, podobno usodo pa je konec minulega tedna podoživljal tudi Steve Davis. Slednji se bo vrnil v zvezno vrsto, kjer bo zamenjal kaznovanega Chrisa Brunta. Klubski soigralec kapetana slovenske reprezentance Roberta Korena tako zaradi rumenega kartona na tekmi s Poljsko znova ne bo zaigral proti Kekovi četi. V Mariboru je plačal davek zdravstvenih težavah, tokrat so ga od srečanja odvrnili kartoni. Po besedah Korošca se Brunt vseeno ne bo mogel izogniti izpolnitvi stave, če bo tako seveda veleval rezultat. Se bo ponovil scenarij po tekmi v Ljudskem vrtu?

Ne spreglejte