Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 4. 2016,
19.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Luka Koper Milivoje Novakovič

Nedelja, 24. 4. 2016, 19.19

6 let, 6 mesecev

Milivoje Novaković je zabil dva gola, a zapravil veliko priložnost za prvo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Nogometaši Maribora in Luke Koper so se v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:0).

Mariborčani so zapravili veliko priložnost, da bi se zavihteli na vrh prvenstvene lestvice, na katerem so bili nazadnje v 3. krogu. V tekmi, ki je potekala v nič kaj spomladanskih razmerah, termometer je kazal komaj devet stopinj Celzija, so prikazali veliko željo, ki pa je niso znali realizirali. Koprčani, ki v Ljudskem vrtu niso zmagali že več kot šest let, so si priborili veliko točko, a jih še naprej čaka negotov boj za obstanek.

Domači so imeli pobudo in goste takoj potisnili na njihovo polovico. V peti minuti je Jean-Philippe Mendy streljal z glavo, Vjekoslav Tomić pa je žogo odbil v kot. Toda začetna pobuda je splahnela. Koprčani so dobili nekaj več prostora, igra pa je potekala večinoma med kazenskima prostoroma.

V 20. minuti je Amar Rahmanović sprožil atraktiven strel s škarjicami, žoga pa je zletela čez gol. Domači gledalci so zahtevali gol, toda igralci niso našli rešitve.
 

  Darku Milaniču zagotovo ni lahko. | Foto: Darku Milaniču zagotovo ni lahko.

Napadi so bili premalo agresivni, več žog je zletelo v nepravo smer. Šele v 40. minuti je na tribunah završalo. Sintayehu Sallalich je preigraval na levi strani. Ko je v kazenskem prostoru skušal podati, je žogo z roko ustavil Luka Batur. Sodnik Milan Bukovec pa je dosodil enajstmetrovko, Milivoje Novaković pa je zanesljivo meril v levi zgornji kot.

Nato pa kot da bi vodstvo uspavalo domače. Gostje so si v drugem polčasu ustvarili nekaj priložnosti, ki so obetale zanimiv razplet dvoboja.

V 52. minuti je Mitja Viler zapravil žogo, Borisz Zsivanovics pa je iz bližine streljal čez gol. V 65. je Fabian Lokaj z glavo streljal čez gol. Domači bi v 68. minuti lahko prišli do novega zadetka. Marko Janković je izvedel prosti strel z leve strani, Željko Filipović je podal pred gol, Rahmanović pa je pohodil žogo, ki je odskočila stran od gola.

Koprčani so nato v petih minutah šokirali Ljudski vrt. V 71. minuti je Lokaj našel Jako Štromajerja pred golom domačih, ki je žogo brez težav poslal mimo Jasmina Handanovića.

Domači so v 73. minuti po padcu Novakovića zahtevali enajstmetrovko, Bukovčeva piščalka pa je ostala nema. V 76. minuti je Jan Andrejašič uprizoril slalom skozi domačo obrambo in z desne strani zadel levi zgornji kot za veliko veselje gostov.

Milivoje Novaković je dvakrat zadel, a v zaključku tekme zapravil veliko priložnost za zmago. | Foto: Milivoje Novaković je dvakrat zadel, a v zaključku tekme zapravil veliko priložnost za zmago.

Tri minute pred koncem rednega dela je Novaković izenačil in tako v zadnjih petih nastopih šestkrat zatresel mreže tekmecev. Po Jankovićevi podaji iz kota se je v gneči najbolje znašel in žogo poslal v mrežo. Slovenski reprezentant bi v sodniškem dodatku lahko priboril zmago, a je iz bližine povsem neoviran zadel vratarja Tomića.

Po koncu tekme so sledile tudi neljube scene pod južno tribuno. Nogometaši so morali na "zagovor" k navijačem, kjer so tudi slekli drese. Vse skupaj pa se je končalo brez incidentov.

Maribor bo v 32. krogu v soboto gostoval v Celju, Koper pa bo dan pozneje gostil Olimpijo.

 


Maribor : Luka Koper 2:2 (1:0)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 4500, sodniki: Bukovec (Lendava), Smej (Fokovci) in Anželj (Tišina).

Strelci: 1:0 Novaković (41./11 m), 1:1 Štromajer (71.), 1:2 Andrejašič (76.), 2:2 Novaković (87.).

Maribor: Handanović, Mertelj, Šme, Defendi, Viler (od 65. Janža), Janković, Rahmanović (od 75. Tavares), Filipović, Sallalich (od 69. Bohar), Mendy, Novaković.
Luka Koper: Tomić, Andrejašič, Batur, Datković, Dedić, Niguez, Posavac, Radujko, Lokaj (od 89. Biljan), Zsivanovics (od 61. Horvat), Štromajer.

Rumeni kartoni: Janković; Štromajer, Andrejašič, Tomić.

Ne spreglejte