Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
5. 8. 2014,
13.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Milenko Ačimović Izet Rastoder

Torek, 5. 8. 2014, 13.11

8 let

Milenka Ačimovića je zaradi Maribora bolela glava (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Zakaj sem se vrnil? Zato, ker sem ostal v dobrih odnosih s predsednikom in navijači," je pojasnil Milenko Ačimović, ki se že veseli izzivov. Dvoboje Olimpije bo po novem spremljal na klopi.

Kaj imata skupnega prejšnja sreda in današnji dan? Ne samo to, da sta to dneva, ko se v kvalifikacijah za ligo prvakov merijo Mariborčani, pač pa tudi dneva, ki sta razveselila srca navijačev Olimpije. Vrnil se je namreč Milenko Ačimović. Prejšnjo sredo ga je zeleno-beli tabor napovedal kot starega (novega) športnega direktorja, danes se je prvič predstavil sedmi sili. Naključje ali ne, da (bo)sta dogodka odmevala v javnosti ravno na dan mariborskega evropskega izpita, o tem se lahko še veliko sprašujemo, a povezava z Mariborom ni naključna. Čeprav 37-letni Ljubljančan pravi, da se bo v nasprotju z obdobjem, ko je že usmerjal kadrovska dogajanja pri Olimpiji, vzdržal komentarjev ter primerjav z Mariborom in razmišljal le o svojem najljubšem klubu, pa bo povsem zadovoljen šele takrat, ko bo ljubljanski klub na lestvici prehitel vijolice in postal prvak. To pa bi lahko dosegel šele čez nekaj sezon, zato noče kar takoj preskakovati stopničk in brezglavo loviti ravni, ki jo v zadnjih sezonah samozavestno izkazujejo največji tekmeci iz mesta ob Dravi.

Rastoder si izjemno želi Olimpije na vrhu

Prvič mu je spodletelo, zdaj načrtuje, da se bo projekta lotil bolj umirjeno, preudarno in z večjim občutkom za potrpežljivost. "Plačal sem drago šolo in podlegel pritisku prvaka. Vsi smo delali napake, upam, da smo se iz njih veliko naučili," je odkrito priznal Mile. Dogovora o bolj potrpežljivem dojemanju sodelovanja med vodilnimi osebami v klubu naj bi se v prihodnje bolj temeljito držal tudi predsednik Izet Rastoder, s katerim je Mile ostal v dobrih odnosih. Nekdanji slovenski reprezentant in adut Katančeve zlate generacije ga je opisal z besedami, da ne pozna človeka, ki bi si bolj želel uspešne Olimpije. "Ne vem, kdo ima sploh večjo željo od njega, da spravi Olimpijo na vrh," je spregovoril o bogatem podjetniku, nepriljubljenem pri navijaški skupini Green Dragons, ki se zaradi nestrinjanja z načinom njegovega vodenja kluba do nadaljnjega izogiba obiskovanju domačih tekem. Eden izmed ciljev Ačimovića, nogometnega otroka Olimpije, bo tudi, da skuša najti kompromis, saj se zaveda, da njegovi fantje še kako potrebujejo pomoč s tribune.

Dodal je tudi, da je treba pri navijačih Olimpije ločiti zrno od plev. S pravimi navijači, s katerimi je ostal v stiku in tudi opravil nekaj sestankov po vrniti v zmajevo gnezdo, ni imel nikoli nobenih težav, zato lahko računa na njihovo podporo, z manj prijetnim tonom pa je govoril o posameznikih, ki jih bolj kot bodrenje Olimpije zanima povzročanje škode na nogometnih tekmah. "Treba je ločiti navijače in posameznike," je dejal povratnik v tabor Olimpije.

Ne spreglejte