Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 10. 2008,
8.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 4. 10. 2008, 8.19

8 let, 5 mesecev

Milanič: Zadržati pozitiven niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Bivanje na vrhu razpredelnice je prijetno, zato si želijo Mariborčani tam na vsak način ostati. Rušenja njihovih načrtov se bodo najprej lotili Ptujčani.

Mojstri za rahljanje živcev navijačev. Čeprav so na čelu lestvice, so vijoličasti letos večkrat plesali na robu prepada. Z zadetki v zadnjih minutah za zdaj uspešno zakrivajo nekatere slabosti. "Še težje, kot zasesti prvo mesto na lestvici, je tam ostati. Zdaj smo pod določenim pritiskom, saj nas želijo vsi ogroziti in obstajajo ekipe, ki lahko napadejo to vodilno pozicijo. Proti Mariboru vsak igra 'dvestoodstotno ', zdaj pa bo ta procent še višji. Ampak to je pravzaprav prednost za nas, saj moramo delati še bolj zavzeto," meni Željko Kljajević. V vlogi četrtega tujca je čakal priložnost, ko jo je dobil, se je prebil v ospredje zamisli Darka Milaniča. Tudi drugi z rezervne klopi so v obdobju, ko so posamezniki pod Kalvarijo zdravili poškodbe, izkoristili ponujene minute. "Širok kader je naša pozitivna lastnost. Skozi sezono se pojavljajo težave, ko nimaš na razpolago vseh igralcev. Pokazalo se je, da ima stalno ponavljanje o koristnosti močne konkurence ustrezno podlago," je dejal Milanič.

Kljajević: Zmaga

Zdaj lahko tuhta o različnih kombinacijah, saj le Lubomir Kubica ne trenira z ekipo. Preglavice mu povzroča izbor treh tujcev, Dejan Mezga je namreč nared po poškodbi. O nadaljnjem statusu Suada Filekoviča v Ljudskem vrtu še zmeraj molčijo. Jasno, tudi na Ptuju ne bo v kadru.

"Drava pridno nabira točke, vendar je tudi za nami uspešna serija. Želimo zadržati pozitiven niz. Vse bomo naredili, da na tekmi zmagamo. Način poznamo, zavedamo pa se, da nas čaka veliko dela. Ob zrelosti bomo morali biti tudi tekaško na visoki ravni," pravi Milanič. Kljajević dodaja. "Pričakujem dobro tekmo in veliko naših navijačev na štadionu. Drava je kakovosten tekmec, sicer pa bomo videli na igrišču. Sam zmeraj merim na zmago. Kakšen športnik pa bi bil, če bi razmišljal o čem drugem?"

Ne spreglejte