Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 7. 2009,
16.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 16. 7. 2009, 16.08

8 let

Milanič: Težka tekma in dobro izhodišče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vijoličasta zasedba se je v štajersko prestolnico vrnila neporažena. V Tbilisiju je namreč na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij elitne lige prvakov remizirala z gruzijskim prvakom WIT-om.

Darko Milanič, trener Maribora: "Težka tekma in dobro izhodišče. Taktično smo uspešno opravili zastavljene naloge in imeli pravi pristop. Nogometaši Wita so potrdili, da igrajo dober in dinamičen nogomet. Uspešno smo jih onemogočali, v drugem polčasu pa smo imeli nekoliko več prostora in prišli do obetavnih akcij. Škoda za zapravljenimi priložnostmi, predvsem za tisto, ko je Jelič po odlični podaji Miheliča v globino prišel sam pred vratarja. Ob koncu je zmanjkalo sreče še ob vratnici Pavloviča, toda verjamemo, da bodo priložnosti izkoriščene v povratnem dvoboju. To je bil šele prvi polčas. Pred nami je še zahtevna preizkušnja v Ljudskem vrtu. Tekmecem bo manjkal izključeni Klimiašvili, organizator igre, ki ima idejo in je zelo gibljiv. Toda Wit ima dobro izbiro igralcev in poiskali bodo nadomestilo zanj. Naš namen je znan: imeli bomo veliko podporo navijačev, toda na povratni tekmi ne smemo igrati brezglavo. Dragocena prednost bo tudi boljša igralna površina od tiste, ki je bila v Gruziji."

Džinič: Žal nismo dosegli zadetka

Elvedin Džinič, branilec Maribora: "To je bil moj prvi nastop v Evropi. Mreža je ostala nedotaknjena, z obrambnim delom smo lahko zadovoljni. Po analizi ob videoposnetkih smo jih zdaj videli v živo. Potrdili so, da gre za trdo ekipo in rezultat so iskali z dolgimi podajami. Bili smo dovolj zbrani in jih onemogočili. Pred tekmo smo se dogovorili, da moramo biti pazljivi, v napadu pa se bo odprla priložnost. Dočakali smo jo, žal pa nismo dosegli zadetka. Naše možnosti za uvrstitev v naslednji krog so ob tem izhodišču večje, vendar ostajamo previdni"

Mihelič: Prišli smo do dobrega rezultata

Rene Mihelič, vezist Maribora: "Imeli smo težke razmere za igro, soparno vreme in slabo igrišče. Bili pa smo dovolj borbeni in z izpolnjevanjem nalog prišli do dobrega rezultata pred povratno tekmo. V našem Ljudskem vrtu si s tem izhodiščem lahko obetamo velik obisk, potrebovali bomo podporo s tribun."

Ne spreglejte