Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 7. 2009,
7.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 28. 7. 2009, 7.54

8 let

Milanič: Pripravljeni smo na izziv

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Državne prvake v sredo čaka prvi dvoboj 3. kroga kvalifikacij elitne lige prvakov. V taboru vijoličaste zasedbe se zavedajo, da bo gostovanje v Zürichu sila zahtevno.

Nogometaši iz štajerske prestolnice, ki so v prvenstvu, sicer nekoliko nepričakovano, še brez zmage, sredi tedna nadaljujejo evropsko popotovanje v Švici. Po zmagi nad gruzijskim Witom je pred Mariborčani nov izziv, saj se bodo v sredo spopadli s Zürichom.

"Zavedamo se, da igramo proti kakovostnemu nasprotniku. Imajo širok kader izredno dobrih igralcev. V soboto si jih je na njihovi prvenstveni tekmi v živo ogledal Ante Šimundža, tako da smo jih še boljše spoznali. Švicarski prvaki vztrajajo pri kombinatorni igri, želijo igrati. Njihova velika moč so štirje kakovostni ofenzivni igralci in čaka nas zahtevna naloga. Postaviti se jim moramo po robu, kot smo igrali na zadnjih dveh tekmah v Evropi. Bo pa na drugi strani boljša ekipa od Wita," se je sredinih tekmecev uvodoma dotaknil Darko Milanič.

Nesporni favoriti Švicarji, a …

Vloga favoritov bo na srečanju pripadla švicarskim prvakom, a vijoličasta zasedba se na gostovanje niti pod razno ne odpravlja z belo zastavo.

"Favoriti so Švicarji in sicer po različnih vidikih. Po tem, kar smo videli doslej, kaj so prikazali in koliko imajo izkušenj z evropskih tekem. Sem pa prepričan, da bo vsak od naših fantov igral na meji zmogljivosti. Če bi ponovili uvodne minute z dvoboja z Witom v Ljudskem vrtu in se potem ubranili, bi bilo odlično. Toda moštvo Züricha je boljše od Gruzijcev, ki so pokazali veliko kakovost v posesti žoge. Ko je niso imeli, pa smo jih z znanjem in spretnostjo kaznovali. Tokrat bo stal na igrišču nasprotnik, ki nam bo manj dovolil, a smo pripravljeni na izziv," je Švicarje slikovito opisal prvi mož mariborske stroke, ki mu optimizma pred prvo tekmo ne manjka.

Imajo izkušnje in potencial

Potem ko je mariborski strateg na pot odpeljal Marka Raniloviča, Marka Pridigarja, Elvedina Džiniča, Matjaža Lundra, Aleša Mejača, Dejana Jurkiča, Željka Kljajevića, Marka Popovića, Mirala Samardžiča, Armina Bačinoviča, Dejana Mezgo, Reneja Miheliča, Zorana Pavloviča, Matica Črnica, Aleš Mertlja, Marcosa Tavaresa, Dragana Jeliča, Daliborja Volaša, Davida Bunderlo in Vita Pluta, bodo pri Zürichu pogrešali najboljšega strelca, sicer poškodovanega Almena Abdija, ki je v minulem prvenstvu dosegel devetnajst zadetkov.

"Res je dosegel veliko golov, a so ostali igralci dovolj kakovostni, da ga nadomestijo. Pred sezono so v Zürichu okrepili moštvo, prišel je Vonlathen, ki pomeni veliko okrepitev. Imajo ustrezne rešitve. Štirje najbolj napadalno usmerjeni igralci v postavitvi 4-2-3-1 so gibljivi, hitri in prodorni. Kot moštvo delujejo kompaktno in zrelo, opazno je, da imajo izkušnje in potencial. Čaka nas velika preizkušnja, ob podpori navijačev, ki se v velikem številu odpravljajo v Švico, pa verjamemo, da se lahko vrnemo domov z dobrim izhodiščem za povratno tekmo," je za konec še dejal Milanič, ki tako upravičeno upa na ugoden razplet pred povratnim srečanjem v Ljudskem vrtu teden dni pozneje.

Ne spreglejte