Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 11. 2008,
9.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 23. 11. 2008, 9.02

8 let, 5 mesecev

Milanič: Pohvala vsem našim nogometašem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Že aktualni jesenski prvaki so v štajersko-ljubljanskem dvoboju popolnoma nadigrali Interblock. Potem ko so se "vijolice" utrdile na prestolu, Ljubljančani zasedajo zgolj skromno sedmo mesto.

Darko Milanič, trener Maribora: "Menim, da smo vsi skupaj lahko uživali. Čestitam fantom za prikazano. Šli smo v tekmo kot smo si želeli. Torej zbrano in disciplinirano. Zadeli smo štirikrat in imeli še nekaj priložnosti. Zvezna vrsta je bila fenomenalna, tekmece smo prisilili v napake. Ob takšni igri obramba ne trpi, napadalci so dobili uporabne podaje, pohvale pa si zaslužijo prav vsi naši nogometaši. Školnik? Moral je v bolnišnico, po prvih neuradnih podatkih k sreči ne gre za zlom gležnja."

Džinič: Na eni tekmi še nisem zabil dveh golov

Elvedin Džinič, strelec dveh zadetkov za Maribor: "V vseh fazah igre smo bili dobri, Interblocku ni šlo in štirje doseženi zadetki potrjujejo našo zasluženo zmago. V veliko pomoč so nam bili tudi navijači. Iz vsakega poraza se moraš nekaj naučiti, dokazali smo, da smo po dvoboju v Novi Gorici prišli do koristnih spoznanj. Dveh golov na eni tekmi še nisem zabil, tako da mi bo današnja tekma ostala v posebnem spominu. Občutki so fenomenalni."

Bačinovič: Odločila je agresivna igra

Armin Bačinovič, igralec Maribora: "Poraz proti Gorici nas ni potrl. Zavedali smo se naše kakovosti in jo potrdili na primeren način. Odločila je agresivna igra na sredini terena, z bojevitostjo smo si priigrali pomembno prednost. Lepo je, ko zadeneš na začetku tekme. Potem se vse drugače razvija. Z razliko do naših zasledovalcev se ne ubadamo, lepo je biti na vrhu, toda do konca je še veliko tekem. Točke bomo seštevali na koncu prvenstva."

Benedejčič: Zaslužena zmaga Maribora

Igor Benedejčič, trener Interblocka: "Igre svoje ekipe ne bi komentiral. Zaslužena zmaga Maribora in čestitke trenerju Milaniču za predstavo njegovega moštva. Zvrstilo se je preveč napak v naši igri. Treba je priznati, da igra Maribor dober in agresiven nogomet. Največ težav smo imeli prav v tem elementu, Mariborčani so nas dobili na agresivnosti."

Pregelj: Domov odhajam z "dvema" nagradama

Martin Pregelj, igralec Interblocka: "Najprej me je dočakala nagrada, zdaj odhajam domov še z nagrado v obliki golov. Ne spomnim se, da bi kdaj tako visoko izgubil. Slabo smo začeli tekmo in dobili poceni zadetek. Ne vem, kje so razlogi za neuspešne igre. Kot da se nismo potrudili, da bi po zaostanku iztržili kaj več. Na vsaki tekmi se menja nekaj igralcev, tudi sam prej dva meseca nisem igral, zdaj dobivam priložnost. A nismo še obupali. Verjamem, da kljub sedanjim težavam lahko uspešno nadaljujemo sezono."

Ne spreglejte