Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 8. 2008,
12.11

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 7. 8. 2008, 12.11

8 let, 5 mesecev

Milanič: Na mlade bo treba računat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Tudi druga ekipa Chelseaja je bila velik magnet. V Ljudskem vrtu jo je pozdravilo 6000 gledalcev, imenitno ozračje je bilo pospremljeno z zmago mariborskih nogometašev.

Darko Milanič, trener NK Maribor: “Pokazalo se je, da bo možno na nekatere mlajše igralce v prihodnosti računat. V drugem polčasu so igrali mladinci. S trdim in zavzetim delom jih čaka svetla športna pot. Dosegli smo tri zadetke, kar je zelo pomembno. V prvem polčasu smo imeli nadzor nad dogajanjem na igrišču, je pa res, da fantje iz nasprotnega moštva niso tam zastonj. So nek potencial. Prepričan sem, da bomo koga izmed njih zelo kmalu gledali ob sredah zvečer.

Armend Sprečo, NK Maribor: “Doseganje zadetkov je moje najljubše početje. Neverjetno doživetje. Mladi igramo s srcem za svoj klub. Koristno se je pomeriti s svojimi vrstniki, ker le tako spoznaš kam dejansko sodiš. Ti fantje so v evropskem vrhu v svoji kategoriji, kar so potrdili na tekmi. Smo jih spoštovali, ampak tudi oni so le iz krvi in mesa. Imeli smo nekaj težkih trenutkov. Na primer ob izključitvi, vendar smo z bojevitostjo vse nadoknadili.

Brendan Rodgers, trener FC Chelsea: “Tekma je bila zelo dobra. Čeprav smo izgubili, sem zadovoljen. V prvem polčasu nismo igrali kot smo sposobni. To je bila šele naša četrta preizkušnja v pripravljalnem času. Nasprotnik je igral v zvezni vrsti v postavitvi romba, kar je naši formaciji 4-3-3 v prvem polčasu povzročalo težave. Drugi je bil izvrsten. Stadion je izjemen, tudi podpora s tribun je bila zelo dobra. V moštvu Maribora me je navdušilo nekaj igralcev. Vključevanje mladih v najboljšo zasedbo je v enem izmed najboljših klubov na svetu dolgotrajen proces. Nekateri moji fantje so se v njej že preizkusili. Potrebujejo čas. Igranje z največjim slovenskim klubom je zanje odlična izkušnja. V vaši krasni deželi smo od ponedeljka in smo zelo zadovoljni. Hotel je odličen, ljudje prijazni. Ostajamo do petka, morda pa se nekega dne Chelsea vrne z vsemi svojimi zvezdniki.

Jack Cork, FC Chelsea: “Rezultat ni tako pomemben, saj smo v Sloveniji predvsem zaradi fizičnih priprav. Želeli smo odigrati dobro tekmo. Pred pričetkom nisem vedel, kaj lahko pričakujem, zdaj lahko rečem, da je Maribor zelo dobra ekipa. Moja prihodnost? Vsak izmed nas se želi prebiti v najboljšo zasedbo Chelseaja. Morda bom pri novem trenerju (Luiz Felipe Scolari; op.p.) dobil priložnost. Doslej nisem imel veliko možnosti, da napravim dober vtis.

Ne spreglejte