Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 7. 2008,
15.46

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 17. 7. 2008, 15.46

8 let, 5 mesecev

Milanič: Koristna konkurenca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Armada navijačev je v napetem pričakovanju. Koliko je vredna prenovljena zasedba vijoličastih?

Štiri sezone brez lovorike. Dovolj za nostalgične debate med mariborskimi privrženci. Pod Kalvarijo še zmeraj poteka preobrazba, Zlatko Zahovič je vanjo vključil Darka Milaniča. Pravi človek, na pravem mestu, je govoril športni direktor ob podpisu dveletne pogodbe. Nekdanji kapetan reprezentance daje preudarne, vendar konkretne izjave. Tako je bilo po slabih izidih na uvodnih pripravljalnih dvobojih, podobno je zdaj, po petih zaporednih zmagah. "Na zadnjih tekmah je bilo že veliko boljše. Delovali smo čvrsto, brez taktičnih napak v obrambi. To je posledica tega, da smo dlje časa skupaj. V prihodnje moramo ta element še izboljšati. Rezultat je odvisen tudi od tega, kako izpolnjuješ obrambne naloge kot moštvo."

Veliko rezerv

Moštvo ima še mnogo rezerv, dodaja. "V prehajanju v napad po osvojeni žogi nekje na sredini igrišča, napadalci ne 'iščejo' zadetka, kot celota se še ne branimo dovolj kakovostno, čeprav je napredek opazen. Veliko govorimo o organiziranosti v fazi obrambe, toda želim, da bi bili istočasno nevarni za tekmečev gol z večjim številom igralcev naenkrat. Včasih se nam zgodi, da jih v napadu ni dovolj. Pogosto zapretimo iz prekinitev. Večkrat bi morali tudi iz igre." Kapetanski trak je soglasno pripadel Zoranu Pavloviču. Rene Mihelič, ki ga je nosil lani, trenutno ni v najožjem Milaničevem izboru. Prihod petih novincev je premešal karte. "Nekateri igralci to sprejemajo kot dodatno kakovost ekipe, nekateri pa bodo s konkurenco imeli nekaj težav. Vendar je ta zelo koristna, ker bo vsakodnevno s trudom, delom in odnosom treba upravičit mesto v moštvu. Tudi tisti s klopi bodo z vstopom na igrišče prinesli nekaj svežine. Ne bodo le menjave," pravi Milanič.

Ne gori jim pod nogami

Radi bi uspešno krenili v prvenstvo. Vendar v nedeljo na drugi strani ne bo kdorkoli. Koprčani so postali nočna mora vijoličastih. Nazadnje so jih premagali oktobra 2005. "Za uspešen pričetek se pripravljamo že nekaj časa. Hkrati pa se zavedamo, da bo po prvi tekmi jih na sporedu še 35. Moramo biti povsem motivirani, ampak mirni in se predstaviti kot zrela, organizirana zasedba. Ne gori nam pod nogami. Treniramo zavzeto. V Mariboru fantje niti za trenutek ne smejo popustiti. Če ne bodo, sem prepričan, da ne bomo imeli težav," je miren Milanič.

Ne spreglejte