Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 10. 2013,
12.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Real Madrid Juventus Galatasaray

Sreda, 2. 10. 2013, 12.42

8 let

Matej Jug pred debijem v ligi prvakov, in to kar v Madridu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na tekmi drugega kroga med Real Madridom in Köbenhavnom se bo v ligi prvakov prvič preizkusil slovenski sodnik Matej Jug. Roberto Mancini pa bo prvič v Torinu vodil Galatasaray.

Po porazu na madridskem derbiju proti Atleticu bo Real Madrid pričakal danskega predstavnika. V prvem krogu je Galatasarayju v Istanbulu nasul kar šest golov. Navijači po ne preveč prepričljivih igrah na začetku sezone v španskem prvenstvu nekaj podobnega pričakujejo tudi tokrat. "Tekma proti Atleticu ni bila dobra, zato je treba izboljšati rezultate in igro. Ta tekma je za nas zelo pomembna. Gre tudi zato, da spremenimo pristop in ozračje. Smo pa enotni tudi ob slabih rezultatih. Ne igramo dobro, ker smo spremenili precej stvari, vendar bomo kmalu boljši. V to sem prepričan," je dejal trener Real Madrida, Carlo Ancelotti, ki je ligo prvakov osvajal že z Milanom.

Vendar Köbenhavn je v prvem krogu osvojil točko proti Juventusu, zato nikakor ne gre za lahkega tekmeca. "Treba se bo prilagoditi hitrosti igre, ki jo goji Real Madrid, težko je igrati proti tako močnim ekipam. Za razliko od Juventusa, ki igra bolj kompaktno, pa ima Real Madrid več igralcev, ki lahko odločajo tekme," pravi trener Stale Solbakken.

Pri Madridčanih je vprašljiv Gareth Bale, kakor tudi Raphaël Varane, manjkala pa bosta Xabi Alonso in Marcelo.

Juventusu je na začetku lige prvakov spodrsnilo na Danskem, kjer je osvojil le točko. Priložnost za izboljšavo točkovne bilance bodo imeli italijanski prvaki proti Galatasarayju, ki je na uvodu prejel pol ducata golov v Istanbulu proti Real Madridu. Pri turškem klubu so se odločili za zamenjavo trenerja, namesto Fatiha Terima bo vlogo trenerja na vroči turški klopi odslej opravljal Roberto Mancini. Italijan je bil denimo z Interjem že italijanski prvak, v Angliji pa z Manchester Cityjem. "V čast mi je igrati proti Robertu. Zmagoval je doma in v tujini. Vendar zdaj najraje ne bi igral proti njemu, saj se moštva ob zamenjavi trenerjev različno odzovejo. Mislim, da je med najboljši trenerji na svetu, in prav je, da je spet dobil priložnost," je dejal Antonio Conte.

Galatasaray bo tako skušal z Mancinijem dosegati boljše rezultate. "Malce čudno bo to zame, šele dan pred tekmo pa sem spoznal moštvo. Nimam čudežne palice. Ko sem jih spoznal, so delovali razpoloženo, upam da bodo tudi na tekmi proti izjemnemu Juventusu. Veseli me tudi, da se bom srečal s Carlosom Tevezom, s katerim sva imela neverjeten odnos in skupaj pri Manchester Cityju osvojila tri lovorike," je dejal Mancini.

Pri Juventusu ni znano, ali bo lahko igral Carlos Tevez, ki je ob zmagi na torinskem derbiju (sodniki so že drugič zapored Juventusu z nedosojenim prepovedanim položajem pomagali do zmage) utrpel poškodbo gležnja. Vprašljiv pa je tudi Mirko Vučinić. Pri Galatasarayju bosta manjkala Hamit Altintop in Eray Iscan, ni pa znano, ali bosta lahko tekmo začela največja zvezdnika turškega kluba, Wesley Sneijder in Didier Drogba.

Ne spreglejte