Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
13. 1. 2014,
19.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Marko Šuler slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 13. 1. 2014, 19.01

8 let

Marko Šuler: katastrofalno leto, v katerem je izpadel iz reprezentance

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Leto 2013 je bilo za Marka Šulerja verjetno najslabše do zdaj. V klubu ni igral, zato je izpadel tudi iz reprezentance. Zdaj je v Mariboru našel nov izziv.

Katastrofalno leto je za Markom Šulerjem, ne dolgo nazaj enim izmed nosilcev igre reprezentance. Tiste ekipe, ki je dosegala največje uspehe in se prebila tudi na svetovno prvenstvo. Zdaj ni več član izbrane vrste, kar je razumljivo. V letošnjem letu je v klubskem dresu zbral, verjeli ali ne, vsega pet nastopov.

Lani je bil še član varšavske Legie, ki ji je šlo v prejšnji sezoni odlično. Osvojila je namreč dvojno krono na Poljskem. Zmagala je v prvenstvu in tudi v pokalu, v katerem je v finalu premagala Slask iz Vroclava. Zanimivo, na obeh finalnih tekmah je igral tudi Šuler. To je pa je bilo tudi skorajda vse, kar je odigral v letu 2013. Dvakrat je igral še v prvenstvu v pretekli sezoni (v prvi polovici letošnjega leta) in en nastop, prav tako v prvenstvu, v dresu Legie zbral tudi v tej sezoni. Legia je v prvenstvu sicer vodilna po prvem delu, medtem ko se je od pokala poslovila v osmini finala. Nastopala je tudi v Evropi in obstala v skupinskem delu lige Europa.

Šulerju, ki ima seveda še vedno tudi reprezentančne ambicije, pozimi ni preostalo drugega, kot da si najde nov klub. Želel je ostati v tujini, a ko je zazvonil telefon in je bil na drugi strani Zlatko Zahović, ni razmišljal dolgo. Odločil se je za vrnitev v Slovenijo in okrepil vrste najboljšega slovenskega kluba, Maribora, s katerim ga že v drugem delu sezone čakata vsaj dve evropski tekmi. V 1/16 finala lige Europa proti Sevilli.

Igral je le na prvi

Ko se je Srečko Katanec vrnil na klop Slovenije, je na prvi reprezentančni seznam uvrstil tudi Šulerja. Izkušenemu branilcu je ponudil priložnost na prvi tekmi v lanskem letu, prijateljski proti Bosni in Hercegovini v Ljubljani, kjer je igral od prve minute. Zaigral je v prvem polčasu, potem pa ga v izbrani vrsti ni bilo več. Če bo redno in dobro igral v majici Maribora, se ne gre bati, da se ne bo vrnil v reprezentanco. Tej je do zdaj dal že veliko. Že 39 nastopov je zbral v majici Slovenije in zabil tudi tri gole.

Ne spreglejte