Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
27. 10. 2017,
19.31

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Domžale Darko Milanič

Petek, 27. 10. 2017, 19.31

6 let, 5 mesecev

Darko Milanič pred derbijem v Domžalah

Mariborčanom grozijo, a se ne bojijo in prihajajo po zmago

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Darko Milanič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Maribor v tej sezoni kljub nastopanju v ligi prvakov drži stik z vodilno Olimpijo in zaostaja le za dve točki. V prvih 13 prvenstvenih krogih še ni izgubil. Številni so prepričani, da se to lahko zgodi v derbiju 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ko ga v soboto čaka gostovanje v Domžalah, a Mariborčani se bodo seveda potrudili, da ne bo tako. "Odhajamo po zmago," tako kot vedno pravi njihov trener Darko Milanič.

Na Agima Ibraimija, nekoč glavno orožje Maribora, ki je danes član Domžal, slovenski pokalni prvaki sicer spet ne bodo mogli računati, saj Makedonec še kar čaka na dovoljenje za nastop, a zato imajo Domžalčani, ki so bili za Maribor vedno trd oreh, v svojih vrstah kar nekaj odličnih nogometašev. Med drugim tudi dolgoletnega reprezentanta Bosne in Hercegovine Senijada Ibričića, ki igra zelo dobro, in po novem tudi dolgoletnega reprezentanta Slovenije, ki se lahko pohvali z nastopom na svetovnem prvenstvu, Andraža Kirma.

Ob tem ima na voljo eden izmed najbolj nadarjenih slovenskih trenerjev Simon Rožman še nekaj preostalih zelo dobrih nogometašev, tudi občasne reprezentante Amedeja Vetriha, Matijo Široka, Jureta Balkovca in še koga. Po sijajnem evropskem nastopu so Domžalčani na domačih igriščih sicer krepko zaostali za pričakovanji, a zdaj spet vzeli zalet, na zadnjih dveh tekmah so dvakrat zmagali ob sijajni razliki v zadetkih 9:1, zato bodo prav gotovo visoka ovira.

Če bo treba, se bodo branili, a prihajajo v napad

Trener obljublja igro na zmago. | Foto: Matjaž Vertuš Trener obljublja igro na zmago. Foto: Matjaž Vertuš "Naš namen bo onemogočiti njihovo glavno orožje, ne bomo pa niti po naključju igrali v zaprti postavitvi. Seveda se bomo v določenem delu tekme morali tudi znati ubraniti, a bomo poskušali biti kombinatorni. Zaradi rezultatov, ki jih imamo, se ekipe ob prihodu v Ljudski vrt odločajo za izrazito obrambno usmeritev in to nam povzroča nekaj težav. V gosteh je nekoliko več prostora za naše napade in verjamem, da bomo to izkoristili," pred sobotno tekmo pravi Darko Milanič, ki ga potem že v sredo čaka nov izpit v ligi prvakov. Gostovanje v Liverpoolu, ki je Maribor v Ljudskem vrtu premagal kar s 7:0.

Toda v Mariboru o gostovanju na kultnem Anfieldu pričakovano še ne razmišljajo. V mislih so imeli v tem tednu le sobotni derbi 14. prvenstvenega kroga. "Tekma v Domžalah ne bo generalka za Liverpool, ampak gre za zahtevno tekmo državnega prvenstva. Proti tekmecu, ki ima svojo strategijo, z nekaterimi zelo dobrimi segmenti igre. In predvsem kot tekmo, ki je zelo pomembna za nas. Bo pa spoznanje, da moramo opraviti tako intenzivno preizkušnjo pred naslednjim evropskim izzivom, zelo dobro za nas," je povedal trener Maribora, ki še naprej ne more računati na pomoč kaznovanih napadalca Luke Zahovića in branilca Denija Šmeja.

Jasmin Mešanović je za Maribor do zdaj v vseh tekmovanjih dosegel sedem golov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Jasmin Mešanović je za Maribor do zdaj v vseh tekmovanjih dosegel sedem golov. Foto: Grega Valančič/Sportida

Bosanski napadalec je vroč

Priložnost bo v napadu verjetno spet dočakal Jasmin Mešanović, ki je s petimi goli najboljši strelec Maribora v prvenstvu. Od bosanskega prišleka z začetka sezone v Mariboru upravičeno pričakujejo veliko, dosegel je dva od zadnjih treh golov, ki jih je Maribor dosegel v vseh tekmovanjih na petih tekmah.

Oktobra so Mariborčani namreč zelo neučinkoviti. Na kar treh tekmah (Sevilla, Triglav in Liverpool) niso dosegli gola, skromnemu Ankaranu so zabili le enega, medtem ko so v predzadnjem prvenstvenem krogu po preobratu in zmagi nad Rudarjem v Velenju zmogli dva (2:1).

V Domžalah je Maribor sicer v zadnjih šestih tekmah zmagal le enkrat, trikrat je remiziral in dvakrat izgubil.

Ne spreglejte