Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 5. 2008,
19.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 7. 5. 2008, 19.47

8 let, 5 mesecev

Mariborčani so se od Ptuja poslovili s prvim porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal so v tekmi 32. kroga Prve Lige Telekom Slovenije na Ptuju premagali Maribor z 1:0 (1:0).

Domžalčani so storili pomemben korak k ubranitvi naslova, hkrati pa so se Mariborčanom oddolžili za polfinalni poraz v pokalu. Gostujoči trener Slaviša Stojanović je lahko zadovoljen s predstavo svojega moštva, nekoliko jezen je lahko le na napadalce, ki bi lahko do vrha napolnili mrežo domačih, veliko zaslug za to ima razpoloženi mariborski vratar Marko Pridigar.

Benko odločil srečanje

Mariborčani so se od začasnega doma na Ptuju hoteli posloviti z zmago, da pa do nje ne bodo prišli je bilo hitro jasno. Gosti so takoj prevzeli pobudo, do vodstva pa so prišli že v četrti minuti, ko je lepo akcijo Andraža Kirma in Daria Zahore zaključil Benko. Domžalčani so v dinamičnem prvem polčasu imeli še kar nekaj priložnosti, toda na odmor so odšli le z minimalnim vodstvom, v nenatančnosti sta prednjačila predvsem Benko in Zahora.

Drugi del je bil manj zanimiv, vseeno pa bi lahko postregel s spremembo izida. Domžalčani so bili spet nevarnejši, najlepšo priložnost pa je v 64. minuti zapravil Kirm, ki je iz ugodnega položaja streljal čez gol. Domači bi lahko neučinkovitost tekmeca kaznovali v zadnji minuti, ko je po strelu Dejana Mezge izenačenje preprečil Luka Elsner.

To je bila tudi edina priložnost za tokrat nerazpoloženo domače moštvo, ki je moralo v prvenstvu še tretjič položiti orožje pred prvaki (ena tekma se je končala neodločeno).

Ne spreglejte