Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 10. 2008,
18.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 3. 10. 2008, 18.18

8 let, 5 mesecev

Majcen: Zmagati (še) tretjič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Interblocka se bodo v 12. krogu PrveLige Telekom Slovenije poskušali zoperstaviti ekipi Luke Kopra. Vtise pred gostovanjem je Sportalu zaupal Luka Majcen.

"Zvezdniška" zasedba iz slovenske prestolnice je drugo četrtino prvenstva pričela stoodstotno, saj je nanizala dve zaporedni zmagi proti primorskima kluboma. Potem ko so pred Ljubljančani najprej pokleknili štirikratni državni prvaki iz Nove Gorice, so po njihovi poti šli še Ajdovci …

"To je bila težka tekma. Na začetku srečanja, torej prvih 25 minut, je imelo Primorje dve stoodstotni priložnosti. Če bi takrat zatresli mrežo, se bi srečanje lahko obrnilo tudi drugače. A zatem smo prevzeli pobudo in z dvema lepima zadetkoma prišli do treh točk," se je tretje zmage, vknjižene proti Ajdovcem, uvodoma za Sportal dotaknil Luka Majcen, ki je na zadnjih dveh srečanjih dobil tudi priložnost za igranje in o tem dejal: "Res je, da mi je trener namenil nekaj minut za igranje. Ponujene minutaže poskušam čim bolje izkoristiti. Še najprej se bom trudil in dokazoval na treningih ter čakal še na več priložnosti."

Z zmago se priključiti ekipam za vrh

V nizu srečanj s primorskimi klubi se bodo Ljubljančani tokrat udarili še s Koprčani, ki so na prvenstveni lestvici z devetimi točkami prikovani na dno. A kljub temu "kanarčkov" niti pod razno ne gre podcenjevati … Naj spomnimo, da so prav Koprčani v tej sezoni v Spodnji Šiški ljubljanski zasedbi zadali prvi poraz, ki je s klopi odpihnil tudi takratnega trenerja, Dragana Skočića.

Še četrtič okusiti slast prvenstvene zmage je nedvomno glavni cilj aktualnih pokalnih in superpokalnih prvakov … "To srečanje bo marsikateri pokazatelj za naprej. Če bodo zmagali Koprčani, bomo oboji imeli isto število točk in bomo vnovič na istem. V primeru zmage pa bomo Primorce pahnili še bolj na dno, sami pa se bomo lahko po slabšem začetku priključili ostalim ekipam v boju za vrh," je pred gostovanjem na Obali realno dejal ljubljanski napadalec.

Sedaj je vse drugače …

V tej sezoni sta se ekipi soočili v 3. krogu, ko so domačini na štadionu ŽAK morali premoč priznati četi Vlada Badžima. Bo zato v vrstah "kockarjev" čutiti toliko večjo željo po polnem izkupičku?

"Vsaka tekma je tekma zase. Tako kot takrat bomo tudi sedaj poskušali zmagati. Tokrat je ekipa 'drugačna', vse je malce drugače, prav tako pa je sedaj z nami nov trener. Nedvomno pa bomo skušali narediti vse, da zmagamo še tretjič zapored, hkrati pa se bomo poskušali Koprčanom oddolžiti za avgustovski poraz," je nadaljeval 19-letni Ljubljančan, ki je mnenja, da bodo Ljubljančani na Bonifiki vnovič blesteli kot celotna ekipa. "Tako je. Naša ekipa je sestavljena iz igralcev, ki imajo veliko izkušenj in lahko v vsakem trenutku odločijo srečanje." Kdo pa bo največja nevarnost za osmouvrščeni Interblock? "Po vsej verjetnosti bo to Aleš Mertelj, ki je ta hip tudi najbolj 'vroč' koprski nogometaš," je pogovor o koprskem adutu zaključil obetavni nogometaš.

Povratek nekaterih

Igor Benedejčič, donedavni glavni pomočnik zdaj že nekdanjega trenerja ljubljanskega prvoligaša Alberta Bigona, tokrat pretiranih skrbi s sestavo udarne enajsterice ne bo imel.

Po poškodbah so se namreč v polni pogon vrnili Aleksandar Rodić, Suad Grabus in Krunoslav Rendulić, ki bodo tako v soboto bržkone že v kadru. Na stranskem tiru se zaradi poškodbe še vedno nahajata Dejan Gerič in Boštjan Jelečevič, v ekipi pa zaradi poškodbe gležnja prav tako ne bo občasnega mladega reprezentanta do 21 let, Majcna.

Ne spreglejte