SiolNET. Sportal Nogomet
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Novost na Štajerskem

Ljudski vrt prvi brezgotovinski stadion v državi

0,45

termometer

maribor krško krsko 1
Foto: Grega Valančič/Sportida

V vodstvu novih državnih nogometnih prvakov v Mariboru so danes uradno začeli sodelovati s poslovnim sistemom Mastercard. Vodstvo kluba je predstavilo brezgotovinsko plačevanje za vse storitve, vključno z nakupom vstopnic, osvežilnih pijač, prigrizkov in drugih navijaških pripomočkov s katerokoli plačilno kartico.

Plačevanje na stadionu Ljudski vrt, ki tako postaja prvi brezgotovinski stadion v Sloveniji, bo mogoče s plačilnimi karticami vseh ponudnikov, za imetnike Mastercarda pa bodo v promocijskem obdobju od 1. julija do 30. septembra na voljo posebne ugodnosti. Med njimi popusti pri nakupu vstopnic, dresov in druge nogometne opreme, obe strani, ki sta danes obelodanili sodelovanje, pa si želita predvsem kakovostnejši izkoristek prostega česa vseh ljubiteljev nogometa, da jim ne bo treba čakati v vrstah.

Plačevanje z gotovino ne bo več mogoče

Direktor NK Maribor Bojan Ban in predsednik Drago Cotar se želita znebiti gneče pri nakupih na tekmah vijolic. Direktor NK Maribor Bojan Ban in predsednik Drago Cotar se želita znebiti gneče pri nakupih na tekmah vijolic. Foto: Vid Ponikvar Direktor NK Maribor Bojan Ban je s ponosom predstavil sodelovanje z Mastercardom: "To je eden največjih partnerjev lige prvakov, ki začenja sodelovanje tudi z NK Maribor, prek tega sodelovanja se naše število pogodbenih partnerjev veča. Gre za tvorno sodelovanje, ki bo potekalo od prve tekme drugega predkroga kvalifikacij za ligo prvakov, ko bo Ljudski vrt postal prvi brezgotovinski stadion v Sloveniji. Plačevanje z gotovino ne bo več mogoče. Za to smo se odločili v naših klubskih pisarnah in s tem bi se radi znebili gneče pri nakupih. Plačilo bo mogoče z vsemi karticami, ne samo z Mastercardom. Vsi skupaj se trudimo, da bo to uspešna pridobitev za ljudi in klub."

Tisti, ki nimajo plačilnih kartic, bodo lahko v klubu gotovino zamenjali za posebne prehodne kartice kluba, na katere bodo naložili gotovino in potem plačevali z njimi.

Vsi si želijo delovanje sistema brez zapletov, kartično poslovanje do 15 evrov ne zahteva niti osebne kode PIN, tako da bodo nakupi omogočeni tudi otrokom in starejšim, glavno vodilo pa je, da se zvesti obiskovalci izognejo gneči. Neporabljena sredstva s teh posebnih kartic bo klub uporabnikom na njihovo željo vrnil.

Mariborčani bodo prvo evropsko tekmo v sezoni 2017/18 odigrali čez dober mesec dni. Mariborčani bodo prvo evropsko tekmo v sezoni 2017/18 odigrali čez dober mesec dni. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Plačilo s plačilno kartico je poenostavitev plačevanja. Izbira sedežev bo še naprej določena ob nakupu, računamo, da bomo bolj dostopni in da bomo zmanjšali gnečo. V tej dobi tehnologije to ne bi smela biti težava. V vmesnem obdobju, ko bo plačevanje mogoče z našimi karticami, bomo neporabljena sredstva vrnili. Izkušnje iz drugih primerov kažejo, da smo se odločili prav," je še dejal Ban.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin