Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 9. 2008,
18.14

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 27. 9. 2008, 18.14

8 let, 5 mesecev

Lendava tudi za Domžalčane neosvoljiva trdnjava

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V 11. krogu PrveLige Telekom Slovenije Nafta tudi po tekmi z Domžalami na domačem igrišču ostaja neporažena. Lendavčani so slavili z 1:0 (0:0).

V tradicijo ne gre veliko verjeti, a ena je v medsebojnem obračunu aktualnih prvakov in Nafte morala pasti. Nafta v prvoligaški konkurenci še nikoli pred tem ni premagala Domžal, hkrati pa v tej sezoni še ni oddala točke na domačem igrišču. Proti Domžalam je dosegla še šesto zmago in v Lendavi še ni prejela zadetka. Zato je povsem zaslužno spet povsem na vrhu prvenstvene lestvice.

Žinko izključen po prekršku nad Jankovićem

Uvodne minute so pripadle domačim, prvi neposredni strel na vrata pa je sprožil Žinko v četrti minuti, a se Luk v vratih Nafte ni dal presenetiti. Še največ razburjenja je svojimi čudnimi kriteriji in odločitvami prispevala sodniška trojka. Po nekaj nevarnih napadih se je ponudila lepa priložnost domačim, ko je Lo Duca v 22. minuti preigral celo vratarja Nemca, a je zgrešil povsem prazen gol.

Pet minut pozneje je Knezović s hrbta zrušil Adilovića, a sodnik ni segel po kartonu. Lo Duca, ki ima precej smole pri zaključnih strelih, je v 33. minuti zadel zunanji del mreže, v zadnji minuti pa je isti igralec odlično sprožil, a je Nemec še lepše obranil. Pred odhodom v slačilnice je "pordečel" Žinko, ko je s hrbta zrušil nekdanjega Domžalčana Jankovića in si prislužil drugi rumen karton. Razen strela Benka z glavo v končnici prvega polčasa si Domžalčani v tem delu niso priigrali niti ene zrelejše priložnosti.

Caban odločil srečanje s strelom iz 20 metrov

V nadaljevanju so gosti, čeprav z igralcem manj, povsem odprli igro, Benko pa je v 52. minuti še enkrat poskusil z glavo, a je bil tudi takrat Luk na mestu. Nafta je stopnjevala pritisk in v 62. minuti je strel Vassiljeva končal v zidu, minuto pozneje pa so domači zasluženo povedli.

Po odbiti žogi iz gostujočega kazenskega prostora je bil na pravem mestu Caban, ki je z dobrih 20 metrov silovito streljal in neubranljivo zadel mrežo nemočnega Nemca. Vassiljev je nato v 74. minuti pretekel pol igrišča, njegove lepe podaje v sredino pa mladi Gerenčer ni znal unovčiti, saj je povsem neoviran z leve strani slabo streljal.

Zatkovič je poskusil enajst minut pred koncem s strelom iz razdalje, Luk pa je žogo zanesljivo umiril. Nova priložnost se je ponudila Gerenčerju, a je preveč okleval. Že v naslednji minuti je streljal Vassiljev, Nemec pa je rešil goste novih neprijetnosti. Šest minut pred koncem je "pordečel" - po drugem rumenem kartonu - še domačin Čeh. Zadnjo priložnost na tekmi je imel Janković, vendar mu je veselje preprečil najboljši mož Domžal Nemec.


Fotoutrinki s tekme:















Ne spreglejte