Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 7. 2008,
13.31

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 25. 7. 2008, 13.31

7 let

Kronaveter: Proti Celju bomo prikazali drug obraz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Laboda Drave bodo v 2. krogu PrveLige Telekom Slovenije gostili MIK CM Celje in skušali osvojiti prve točke. Pred tekmo smo se pogovarjali z Rokom Kronavetrom.

Prvo gostovanje pod taktirko Ljubinka Drulovića za Ptujčane ni bilo uspešno. V Lendavi jih je Nafta premagala s prepričljivo igro (2:0).

"Kurenti" se bodo svojim navijačem lahko oddolžili že ta konec tedna, ko bodo v najstarejšem slovenskem mestu gostovali Celjani.

Na domačem terenu do točk

"Slabo smo štartali v prvenstvo. Vsekakor smo pričakovali več. Nafta se je pokazala kot dobra ekipa. V tekmo smo vstopili s strahom, čutila pa se je tudi nervoza zaradi vseh dogodkov glede stavke. Kar se tiče tekme s Celjem, sem prepričan, da bomo tokrat prikazali drug obraz. Na domačem terenu je pomembno, da zbiramo točke. Zadovoljni pa bi bili le z zmago," pred tekmo pravi Rok Kronaveter.

Po številnih poškodbah se še vedno eden večjih talentov slovenskega nogometa počasi vrača v ritem tekem. Proti Nafti je v igro vstopil v nadaljevanju, tokrat pa bo morda zaigral od prve minute. "Morda. Počutim se dobro, počasi pa bom že pripravljen za vseh 90 minut. Do konca prvenstva je še veliko tekem. Čakal bom na svojo priložnost in upam, da bom čim prej našel staro formo. Seveda pa mi manjkajo predvsem tekme," optimistično v sezono zre nekdanji mladinski reprezentant.

Pohvale na račun trenerja

Tako Celjani kot Ptujčani imajo novega trenerja, od katerih se veliko pričakujejo. Kakšen je kot trener nekdanji jugoslovanski reprezentant in član Porta ter Benfice? "Drulović je dober trener. Vidi se, da je igral v velikih klubih. Zna nas pripraviti tudi psihično. Trenira se prav tako kvalitetno, le navaditi se mora še na razmere v Sloveniji. Glede njega nimam pripomb," je pol hvale na račun Drulovića 21-letni vezist, ki pa ima o Slaviši Stojanoviču prav tako dobro mnenje: "Vsi poznamo Stojanoviča. Je dober trener, z Domžalami je bil dvakrat državni prvak, vendar tokrat nima iste ekipe. Glede na prvo zmago se je dobro vklopil v novo sredino."

Pozabil na Livorno, Atalanto, Genoo ...

Še pred enim letom so mamljive ponudbe tujih klubov za Kronavetra kar deževale. Med njimi so bili najvztrajnejši italijanski prvoligaši, a kot že rečeno so njegovo kariero za nekaj časa prekinile poškodbe."Najbolj so se zanimali italijanskih klubi, predvsem Livorno, Atalanta in Genoa, v igri pa je bila tudi Nemčija."

Sedaj pravi, da je vse v redu in si bo skušal z dobrimi igrami prestop izven naših meja zagotoviti že pozimi. "Trenutno imam nekaj ponudb, a je težko oditi kam po enoletni odsotnosti.. Vendar se s tem ne obremenjujem. Z dobrimi igrami se bodo ponudbe znova vrnile. Realno je, da vsaj še pol sezone ostanem pri Dravi in se znova dokažem, nato pa se morda že pozimi oziroma najpozneje poleti preizkusim še izven naših meja," za konec dodaja Kronaveter.

Srečanje na Mestnem štadionu na Ptuju se bo pričelo v nedeljo ob 18. uri. Sodil bo Damir Skomina, ki je bil na letošnjem Euru v vlogi četrtega sodnika.

Ne spreglejte