Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 8. 2008,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 1. 8. 2008, 9.11

8 let

Kroglica Interblocka čaka na tekmeca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izmed slovenskih klubov bo evropsko pot najverjetneje nadaljeval le Interblock, ki bo danes v Nyonu izvedel ime tekmeca v drugem krogu kvalifikacij pokala UEFA. Domžalčane bi rešil le še čudež ...

Ob 12. uri bodo na sedežu Evropske nogometne zveze (UEFA) v Nyonu najprej v bobnu kroglice z imeni kandidatov za uvrstitev v ligo prvakov. V eni izmed kroglic bo listek z napisom Dinamo/Domžale, čeprav je po prvi tekmi na slovenskih tleh že bolj ali manj očitno, da se bodo v tretji krog kvalifikacij prebili Zagrebčani. Pevnikovo četo reši le še neverjeten čudež na povratni tekmi. V hrvaških medijih je bilo zaslediti grožnje nekaterih pripadnikov navijaške skupine Bad Blue Boys, ki so omenili možnost, da bodo na sredini tekmi v Zagrebu zaradi nestrinjanja s klubsko politiko podpredsednika Zdravka Mamića in nakupa Mirka Hrgovića prekinili tekmo in s tem ''modre'' pahnili iz evropskih tekmovanj ... Morebitni tekmeci Domžal bi se v tem primeru, ki je seveda povsem na trhlih temeljih, lahko srečali tudi z nekaterimi izmed največjih evropskih klubov (Barcelona, Liverpool, Arsenal, Juventus, Schalke, Fiorentina, Marseille ...). Tekme drugega predkroga bodo odigrane 12./13. in 26./27. avgusta.

Interblock proti Ačimoviču?

Žreb pokala UEFA se bo v švicarskem prizorišču pričel ob 13. uri. V 2. predkrogu bo nastopilo 64 ekip (37 zmagovalcem prvega predkroga se bo pridružilo še 27 klubov, med njimi tudi 11 zmagovalcev pokala Intertoto). Srečanja drugega kroga kvalifikacij oziroma drugega predkroga bodo na sporedu 14. in 28. avgusta. Zmagovalci (32 ekip) se bodo uvrstili v ''uradni'' 1. krog pokala UEFA, priključilo pa še bo še 48 moštev iz držav z visokim koeficientom uspešnosti. Med njimi bo tudi šestkratni evropski prvak Milan, ki je v minuli sezoni v domačem prvenstvu osvojil ''le'' peto mesto. Kdor bo prebrodil še to oviro, se bo uvrstil v skupinski del pokala UEFA. Mesto pod evropskim nogometnim soncem bo našlo 40 klubov, ki bodo razporejeni v osem skupin. Bo med njimi tudi Interblock?

Ne spreglejte