Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
24. 8. 2013,
21.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Ante Čačić NK Maribor NK Maribor

Sobota, 24. 8. 2013, 21.48

7 let, 12 mesecev

Kosič je Čačiću stisnil roko in mu zaželel veliko sreče

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Z zmagami na takšnih tekmah se dobivajo prvenstva," je po pozitivni gorenjski izkušnji poudaril Ante Čačić. In ni daleč od resnice. Maribor je dokazal, da ga pričakovanje Viktorie ni vrglo s tira.

To si lahko v Sloveniji privošči le Maribor. Z močno pomešano postavo je uresničil cilj, zmagal in nadaljeval stoodstotni niz v Prvi ligi Telekom Slovenije. Resda je gostoval pri zadnjeuvrščenem Triglavu, a je treba dodati, da se je pred tekmo spopadel z nekaterimi ovirami. V Kranj se ni odpravil razbremenjen, saj so se igralcem hote ali nehote v mislih že prikazovali prizori prepolnega Ljudskega vrta in veličastne kulise tekme sezone z Viktorio. Strokovno vodstvo se je racionalno odločilo, da zaradi srede spočije dobršen del prvokategornikov, ki so imeli prste vmes na gostovanju v Plznu. V prvi postavi ni bilo šest zelo pomembnih igralcev. Goran Cvijanović, Aleksander Rajčević, Martin Milec in Mitja Viler, vsi po vrsti so že imeli opravka z reprezentanco, sploh niso kandidirali za nastop, na klopi sta ostala Damjan Bohar in "domačin" Aleš Mertelj ter priložnost dočakala šele v nadaljevanju.

Kosič: Maribor kaznuje že najmanjšo napako

Marsikateri slovenski klub bi objokoval takšno izgubo. Maribor je ni, saj ima dolgo in zelo kakovostno klop. "Rad bi čestital gostitelju za korektno in pošteno igro. Ostaja na zadnjem mestu, a je pokazal, da ne bo več dolgo na tem mestu," se je Ante Čačić prepričal v zahtevnost gorenjskega izziva, ki je bil v zadnjih sezonah vedno neugoden za vijolice. Ne glede na ogromno točkovno razliko na lestvici: "Računali smo na to, da ima Maribor po tradiciji težave v Kranju. Želeli smo več od tega, kar smo na koncu dobili. Skušali smo biti agresivni, odločni v dvobojih, a je Maribor taka ekipa, ki zna kaznovati že najmanjšo napako. Po eni izmed njih smo dobili zadetek," je Dušan Kosič spomnil na prizor iz 55. minute, ko je gorenjska obramba po podaji Aleša Mejača zaspala in olajšala delo rezervistu Nusmirju Fajiću, ki je zatresel mrežo in postal junak srečanja. "Ekipa je bolje delovala kot na zadnjih tekmah. Razlog za to je verjetno Maribor, ki nas je motiviral, drugi pa ta, da smo dobili dva igralca, ki sta prinesla mirnost in dodatno kakovost v igri," je izpostavil povratnika Petra Stojnića ter nekdanjega upa Milana Uroša Palibrka, ki je po vrnitvi iz Italije zaigral prvič v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Trener Maribora je po zmagi nad Triglavom dejal, da z igro na večini tekme ni bil zadovoljen. A to ga ni presenetilo. Izpostavil je dva razloga: "Prvi je gostitelj Triglav, drugi pa ta, da se je to srečanje znašlo v sendviču dveh tekem play-offa lige prvakov, zato je bilo težko igralce pripeljati do te ravni, da bi ohranili maksimalno zbranost. Pojavljalo se je veliko napak, predvsem takrat, ko smo imeli žogo v svoji posesti. Tudi igralna podlaga na kranjskem štadionu je dokaj neravna in počasna, kar je malce spravljalo v živce naše igralce, ki so navajeni hitrejših podlag. Niso bili videti najboljše, ko je šlo za hitre in natančne podaje," je našteval Zagrebčan, ki je ponosen na nadaljevanje zmagovitega niza. V Sloveniji še traja, v Evropi je nepremagljivost prekinila Viktoria. A Mariborčani se ji lahko v sredo maščujejo.

Z Mezgo raje noče tvegati

Po treh točkah iz Kranja bodo o češki prepreki razmišljali lažje in bolj sproščeno. "To so zelo velike tri točke. Z zmagami na takšnih, pogojno rečeno majhnih tekmah se dobivajo prvenstva," je ponovil vodilo, ki je v zadnjih sezonah mariborsko barko večkrat popeljalo na slovenski prestol. Razveselilo ga je tudi dejstvo, da nihče izmed izbrancev ni potožil o poškodbi, pač pa da so vsi ostali zdravi in še razširili seznam kandidatov za povratno srečanje z Viktorio. "Vsi so ostali zdravi, verjamem, da se bomo dobro pripravili na sredo in napredovali v ligo prvakov," se je Čačić že predal poteku operaciji Viktoria ter dodal, da edini z vprašljivim statusom ostaja Dejan Mezga. Z njim raje noče tvegati, zato bo počakal na nove zdravniške izvide, ki jih bo prejel po temeljitem pregledu.

Ne spreglejte