Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 9. 2008,
18.38

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 24. 9. 2008, 18.38

8 let, 5 mesecev

Koper napadal, Maribor do točke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Luke Koper so v 10. krogu PrveLige Telekom Slovenije doma igrali neodločeno z Mariborom 1:1 (0:0). Oba zadetka sta bila dosežena med 57. in 60. minuto.

Srečanje starih tekmecev v elitni slovenski ligi se je končalo brez zmagovalca. Favoriti obračuna so bili Mariborčani, ki bi z zmago prevzeli tudi prvo mesto na lestvici, Koprčani, ki so bili tokrat bližje uspehu, pa so nujno potrebovali točke, da se odlepijo od dna prvenstvene razpredelnice, a so po uspehu Interblocka proti Novogoričanom celo spet zdrsnili na zadnje mesto.

V prvem polčasu so Koprčani nadzorovali potek dogodkov na zelenici in Mariborčani niti enkrat niso resno ogrozili vrat domačega vratarja Hasića. Redke so bile tudi zrelejše priložnosti gostiteljev. Še najbolj nevarna sta bila Viler v 15. minuti ter Mertelj v 27. in 33. minuti. Gostujoči vratar Pridigar pa je kljub vsemu ostal nepremagan.

Mertelj za vodstvo ...

Igra na stadionu Bonifika se je razživela v drugem delu. Že v 48. minuti je bil gostujoči igralec Pavlovič v dobrem položaju, a je z desetih metrov slabo streljal in Hasić ni imel težkega dela. Pri domačih pa se je za pravo potezo odločil trener Badžim, ki je v igro poslal Amusana, saj je slednji tokrat dodobra poživil igro koprskega napada. Prav Amusan je v 57. minuti pobegnil mariborski obrambi, njegov natančen predložek pa je v Pridigarjevo mrežo z glavo potisnil Mertelj.

... Jelič izenačil

Tudi v nadaljevanju so bili kanarčki živahnejši od vijolic. V 59. minuti je z velike razdalje nevarno streljal Vitagliano, Pridigar pa je bil na mestu. Minuto kasneje pa so gostje nepričakovano izenačili. Pavlovič je izvedel kot, poslal zelo natančen predložek pred domač gol, Hasić je zamudil za trenutek, Jelić pa je žogo z glavo zanesljivo poslal v domačo mrežo. V končnici so bili zmagi spet bližje Koprčani. Najlepši priložnosti je imel v 86. in 89. minuti Amusan, ki pa se ni najboljše znašel pred mariborskim golom.


Fotoutrinki s tekme:






Ne spreglejte