Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 3. 2008,
19.33

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 27. 3. 2008, 19.33

8 let, 5 mesecev

Klubi zadovoljni, Florjaniču nov štiriletni mandat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V klubskih prostorih NK Domžale so predstavniki klubov soglasno za novega (starega) predsednika 1. SNL potrdili Branka Florjaniča. Njegova najožja sodelavca ostajata Iztok Sila in Stane Oražem.

Na programsko-volilni skupščini Združenja 1. SNL je bilo na dnevnem redu sedem točk. Najprej so izvolili organe skupščine, vlogo predsednika pa je znova zaupana Branku Florjaniču, ki je na čelu že od januarja 2001.

V sezoni 2009/10 je želja dvanajst klubov

Za podpredsednika so izvolili Staneta Oražma, sicer predsednika NK Domžale. Predsednik nadzornega odbora je Branko Bakaršič. Prisotnih je bilo osem klubov, ki v sezoni 2007/08 tekmujejo v slovenskem državnem prvenstvu, manjkala sta le predstavnika HiT-a Gorice in Nafte. Predsednik Združenja je v poročilu zapisal, da je bilo največ energije vložene v finančni, infrastrukturni in kadrovski program. Z licenciranjem, ki ga je zahtevala UEFA, so se stvari v klubskih sredinah precej izboljšale in stabilizirale. Postavljeni so temelji za to, da se pravo delo sedaj lahko zares začne.

Tudi v prihodnje pod pokroviteljstvom Telekoma Slovenije?

Največ poudarka bo v tem mandatu namenjeno trženju lige, ki po njihovem mnenju pod pokroviteljstvom Telekoma Slovenije že uspešno poteka, misli pa tečejo v smer o novem dveletnem sodelovanju. Do leta 2012 naj bi bila povprečna obiskanost tekem najmanj 2000 gledalcev. Velik korak je bil narejen tudi na infrastrukturi, ki se lahko še izboljša, cilj je razsvetljava vseh klubov slovenske lige. Pri tekmovalnem sistemu pa gre najbolj izpostaviti, da bomo morda v sezoni 2009/10 spremljali ligo z dvanajstimi klubi, kar naj bi prineslo tudi manjše število tekem (33 namesto 36 krogov).

"S klubi smo v zadnjih štirih letih ugotovili, da smo nekaj naredili, ker sem nenazadnje tudi predstavnik klubov PrveLige Telekom Slovenije. Mene namreč volijo klubi. Zato je največjega pomena, če so bili klubi zadovoljni, kar pa lahko glede na rezultate glasovanja potrdim. Najbolj me veseli dejstvo zavedanja klubov, da je potrebno vse skupaj še hitreje peljati naprej po zamišljeni poti. To pomeni, da je potrebno narediti korak naprej pri večjem konstruktivnem delu, predvsem na področju trženja in boljši organiziranosti zasedbe znotraj kluba. Če bomo v tej smeri dodatno napredovali, verjamem, da bomo čez štiri leta tisti, ki smo bili sedaj izvoljeni, predali ligo kot smo si jo zastavili," je po izvolitvi povedal Branko Florjanič. S slednjim smo opravili tudi intervju, ki si ga boste lahko v kratkem prebrali.

Sila: Z nami se je težko iti sponzorstva

Predsednik volilne komisije Iztok Sila in predstavnik generalnega sponzorja Telekoma je za Sportal dejal. "Glede na to, da je bil enoglasno izvoljen, to pomeni, da s strani klubov vlada zadovoljstvo. Kar pa se nas tiče, je Združenje tudi sicer eden najboljših partnerjev, kar se tiče sponzorskega sodelovanja s Telekomom Slovenije. Lahko pa si mislite, da se z nami ni vedno enostavno iti sponzorstva. Smo namreč zelo zahtevni, vendar v primeru nogometa lahko rečem, da je organizacija Združenja takšna, da nam to omogoča in je tudi zelo kvalitetno sodelovanje. Poleg tega pa so eni redkih, ki imajo tudi agencijo za Združenje in Nogometno zvezo Slovenije (NZS), ki počne marketinške zadeve. Zato je tudi nekoliko lažje. Kot sem rekel, sam osebno, in tudi kolegij v marketingu se na področju nogometa precej angažiramo, tako da pri določenih stvareh v marketinškem smislu sodelujemo ne samo kot sponzor, temveč tudi kot partner. Vključno z vsemi aktivnostmi na www.siol.net oz. na Sportalu ter na Planet TV, in tudi sicer s podjetjem Planet, ki je sedaj prevzela programske zadeve," razmišlja direktor marketinga na Telekomu Slovenija.

Oražem: Slovenska liga je za srednjeevropski klub

Stane Oražem je bil izvoljen za podpredsednika Združenja: "Tudi v Domžalah smo se o njegovem (Florjaničevem) ponovnem imenovanju strinjali in nismo iskali morebitnega novega kandidata in to iz številnih razlogov. Če naštejem samo dva: Uspeli smo normalizirati odnose z NZS-jem, kjer je bilo, vsaj po mojem mnenju, popolnoma nesmiselno izpostavljati določene osebne zadeve v minulem obdobju, kar se mi zdi zelo pomembno. Kot drugo pa bi izpostavil, da začnemo s skupnim trženjem produktov. To pomeni skupno trženje na nivoju celotne lige, zaradi tega, ker po klubih ugotavljamo, da smo prešibki in premajhni v tem smislu, da lahko kaj pametnega prodamo. Ko gledamo recimo celotno slovensko ligo, je to za nek srednjeevropski klub in tega se moramo čim prej vsi zavedati ter začeti delati v tej smeri. Predsednik je v zadnjem obdobju temu prisluhnil in je to zadevo tudi speljal," je pogovor za našo spletno stran zaključil predsednik državnih prvakov.

Ne spreglejte