Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
22. 10. 2013,
11.13

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Arsenal Borussia Dortmund Marseille Napoli

Torek, 22. 10. 2013, 11.13

8 let, 1 mesec

Klopp navdušen nad Arsenalom, zdaj se bo z njim spoprijel

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V izjemno močni skupini F lige prvakov se bosta v Londonu pomerila vodilni Arsenal in evropski podprvak Borussia Dortmund, Marseille pa bo dragocene točke lovil pred domačim občinstvom z Napolijem.

Kluba sta se v ligi prvakov nazadnje pomerila leta 2011, ko so točke (2:1) ostale v Londonu. Takrat je za zmago Arsenala poskrbel Robin Van Persie, ki ga že dalj časa ni več pri topničarjih. Odločil se je podobno kot Šinji Kagava, strelec častnega zadetka za Borussio. Zdaj se oba dokazujeta na Old Traffordu. "Borussia leta 2011 ni imela toliko izkušenj. Ko jih je pridobila, se je uvrstila v finale lige prvakov. Zdaj je polna samozavesti. Tudi mi smo boljša ekipa kot lani. Naši mladi igralci so postali zreli, kar dokazuje tudi stalnost dobrih rezultatov od maja dalje. To bo zanimiva tekma, saj se nemški klubi ne branijo. Tudi mi se ne. Borussia ima izjemno učinkovitost, to je njena velika vrlina. Moramo igrati kar se da dobro. Če bomo takšni, lahko na igrišču izzovemo vsakogar," je prepričan Arsene Wenger, ki sezone 2013/14 ni odprl najboljše. Doma je izgubil z Aston Villo, nato pa je kot po sanjskem scenariju nanizal dvomestno število zaporednih zmag in se povzpel na vrh v premierligi, pa tudi skupini F lige prvakov.

Na seznamu poškodovanih se je Theu Walcottu pridružil še Mathieu Flamini, ki jo je skupil na sobotni tekmi z Norwich Cityjem in po trku z glavo s tekmecem zapustil igrišče s pretresom možganov. "Kljub kritikam je Arsenal zadržal slog, ki sem ga vedno dojemal kot modernega. Zdaj deluje in prinaša rezultate. Navdušen sem nad njegovim razvojem," je topničarje pohvalil Jürgen Klopp, na Otoku zelo priljubljen Nemec zaradi brezkompromisnih in vedno iskrenih izjav, pa tudi odličnega trenerskega dela. Očaran je nad odlikami rojaka Mesuta Özila, ki lahko po njegovem mnenju igra za vsak klub na svetu. Z Arsenalom pričakuje dve tesni tekmi, ki ju bodo odločile podrobnosti. "Izenačeno bo," je prepričan karizmatični trener.

Marseille je v nehvaležnem položaju. Nov poraz bi ga v skupini, ki jo večina uvršča med najbolj zahtevne in atraktivne v ligi prvakov, prikoval na dno, misel na evropsko pomlad pa bi bila le še pobožna želja. "Napoli igra zelo hitro in napadalno, zelo je nevaren v protinapadih. A še vedno gojimo upanje za napredovanje," pravi trener Marseilla Elie Baup, ki je v soboto izgubil v Nici in si privoščil tretji zaporedni poraz.

Tudi Neapeljčani se konec prejšnjega tedna niso izkazali v domačem prvenstvu, a z razlogom. Gostovali so pri nepremagljivi Romi in v velikem derbiju na Olimpicu ostali brez točk (0:2). "Smo v tako imenovani skupini smrti. Sezona ni odvisna le od današnje tekme, a v tej skupini je zelo pomembno zmagovati," sporoča Rafael Benitez, ki ga veseli vedno boljša pripravljenost Gonzala Higuaina. V Rimu je vstopil v igro s klopi, v Franciji naj bi zaigral od začetka.

Ne spreglejte