Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2013,
7.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 16. 5. 2013, 7.51

8 let

Klepet ob polčasu je Chelseaju prinesel naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav ga navijači ne marajo, je Rafael Benitez doživel zadoščenje. Ne glede na razplet zgodbe pri Chelseaju, se bo od Londona poslovil z novo mednarodno lovoriko.

Po pokalu UEFA, ki ga je leta 2004 osvojil na klopi Valencie, ligi prvakov in evropskem superpokalu, ki ju je kot trener Liverpoola osvojil leta 2005 in klubskim svetovnim prvenstvom, na katerem je zmago z Interjem slavil leta 2010, je Rafael Benitez z zmago nad Benfico zmagal še v ligi Europa. Kot trener Chelseaja, pri katerem je, vse odkar je pred nekaj meseci sedel na klop, osovražen. Dvomimo, da se bo po sredinem večeru kaj spremenilo, a če ne drugega, bo Španec vsem, ki ga kritizirajo, pod nos lahko pomolil novo evropsko lovoriko. Jasno je, da mu je po amsterdamskem finalu odleglo. ''Hvaležen sem igralcem in vsem, ki so nam pomagali na poti do te velike zmage. Zelo sem zadovoljen,'' je po finalu povedal trener, ki po koncu sezone skorajda zagotovo zapušča Stamford Bridge. ''V prvem polčasu nismo igrali tako, kot sem si želel, a v drugih 45 minutah smo bili odlični. Zaslužili smo si zmago,'' je 53-letni Španec, ki naj bi ga v Londonu nasledil Jose Mourinho, nekaj besed namenil še sami tekmi. V

Vzponi, padci in sanjski zaključek

Junak velike zmage nad Benfico je bil Branislav Ivanović, ki se je v zadnji minuti tekme odlično znašel v nasprotnikovem kazenskem prostoru in po strelu z glavo zadel za zmago, ki je Chelseaju prinesla drugo evropsko lovoriko v dveh letih. ''Čas je za veliko slavje. Za nami je težka sezona. Imeli smo vzpone in padce, a na koncu smo vseeno prišli do zelo pomembne lovorike. Počutim se odlično. Zaslužili smo si to, kar zdaj doživljamo,'' je povedal izkušeni srbski branilec. ''V prvem polčasu smo igrali slabo. Ko smo prišli v garderobo na odmor, smo si pogledali v oči in si rekli, da moramo nekaj spremeniti. Rekli smo si, da je to morda edina priložnost, da zmagamo v tem tekmovanju, ki je zelo verjetno nikoli več ne bomo imeli. Očitno je pomagalo. V drugem polčasu smo pokazali povsem drugačen obraz in zasluženo prišli do zmage,'' pa je po novi lovoriki v ekipnih uspehov polni karieri povedal Fernando Torres, ki je zabil prvi gol Londončanov v finalu in ob akciji, v kateri je hladnokrvno zatresel mrežo Benfice, spomnil na svojo različico iz najboljših dni. Iz tistega obdobja, ko je sodil med najboljše napadalce na svetu in ni bil tarča posmeha, kot se to pogostokrat dogaja danes.

Same dobre novice: Lampard verjetno ostaja

Še eden izmed junakov londonske zmage je prav gotovo Frank Lampard, ki je pred nekaj dnevi postal rekorder po številu golov v zgodovini Chelseaja, zdaj pa se okitil z novo odmevno evropsko zmago. Prijetni dnevi za izkušenega angleškega vezista, brez dvoma. ''Zadnji dve leti sta bili za Chelsea res fantastični. Lani smo zmagali v ligi prvakov, zdaj smo postali najboljši še v ligi Europa. Neverjetno je. Vesel sem za nas in tudi za navijače, ki so se morali sprijazniti z nekaj razočaranji, a zdaj je bila njihova vera v nas poplačana. Zelo sem vesel,'' je povedal 34-letni nogometaš, ki je član Chelseaja že dvanajst let. Dolgo časa je kazalo, da bo po tej sezoni zapustil Stamford Bridge, a po vesteh, ki z Otoka prihajajo v zadnjih dneh, se to najverjetneje ne bo zgodilo. Lampard naj bi z vodilnimi ljudmi Chelseaja namreč že sklenil načelni dogovor o podpisu nove, enoletne pogodbe, čeprav tega vsaj javno še ne želi priznati. ''Nekaj se dogaja, a za zdaj še nisem podpisal pogodbe. Lahko pa potrdim, da kaže dobro,'' je ostanek v Londonu med vrsticami potrdil najboljši strelec Chelseaja v tej sezoni in s tem zagotovo razveselil navijače, med katerimi je zelo priljubljen.

Ne spreglejte