Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
23. 6. 2015,
22.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 23. 6. 2015, 22.23

8 let

Kapetan Maribora in njegova obsesija z ligo prvakov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na Brdu pri Kranju je pobral še zadnji sadež zelo uspešne pretekle sezone, a se z mislimi že povsem preselil v prihajajočo. V njej Marcos Tavares spet verjame v ligo prvakov.

Na torkovi svečani prireditvi v organizaciji Nogometne zveze Slovenije je iz rok njenega predsednika Aleksandra Čeferina prejel nagrado za najboljšega strelca slovenske prve lige, ki jo je dobil že tretjič do zdaj. Ta ga je – edinega, ki je prišel na oder –, pred tem močno objel in le potrdil, da imajo kapetana Maribora radi res vsi. Zaradi njegove iskrenosti, dobre volje in seveda tudi kakovosti na nogometnem igrišču. Ta ga je spet okronala za strelskega kralja.

"Zelo sem vesel," je začel Marcos Tavares, a trajalo je le nekaj sekund, da je v ospredje postavil soigralce in druge, ki mu stojijo ob strani. "Vedno govorim, da sam ne morem nič. Hvala soigralcem. Hvala obrambi, ki dela dobro, da lahko mi spredaj zabijamo gole. Hvala za vse podaje. Brez njih me danes ne bi bilo tukaj," je nadaljeval.

Ne zanimajo ga počitnice, tu je liga prvakov

"Danes sem nagrado prejel že tretjič. Seveda mi pomeni veliko, napadalci živimo za gole. Tudi v prihodnji sezoni si jih želim čim več. Tudi v ligi prvakov," je dejal Brazilec in prvič omenil cilj, ki si ga je zadal. Liga prvakov, ta je oziroma bo v prihodnjih tednih očitno njegova obsesija. Omenil jo je v odgovoru na praktično vsako vprašanje, ki ga je dobil.

Najprej takrat, ko smo ga povprašali o počitnicah, ki jih je bilo bolj malo. Le dva tedna po naporni sezoni prav gotovo nista veliko. "Res ni bilo veliko, a ni težko. Na oddihu sem bil z mislimi vseskozi pri začetku nove sezone in kvalifikacij za ligo prvakov. Za ekipo, ki si želi največ, sta tudi dva tedna počitnic povsem dovolj. V naši garderobi so nogometaši, ki si želijo ponoviti dosežek iz prejšnje sezone in so maksimalno motivirani. To je naša prednost," je povedal napadalec, ki je kratke počitnice preživel na Hrvaškem. "Trenirati moramo več kot preostali in uspelo nam bo," je pristavil.

Poskrbeti, da bo cela Slovenija spet ponosna

Nova sezona se bo za Mariborčane začela že čez deset dni, ko se bodo s Koprom udarili v superpokalu. Dober teden dni pozneje sledi prva evropska tekma, v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov se bodo pomerili z Astano, prvakom Kazahstana, potem je na sporedu začetek prvenstvene sezone. Naporen ritem, ni kaj.

"Tako pač je, tega smo vajeni. Pomembno bo, da zmagamo v superpokalu in v novo sezono krenemo zmagovito. Potem so tu kvalifikacije in že prvenstvo. Moramo pridno trenirati in biti disciplinirani. Jasno je, da nam tudi v prvenstvu ne bo lahko, a če bomo pravi, se ne gre bati. Predvsem pa se moramo spet uvrstiti v ligo prvakov in poskrbeti, da bo celotna Slovenija ponosna na nas," je nadaljeval najboljši strelec v zgodovini Maribora.

Šest ur leta ni dolga pot

Prvega evropskega nasprotnika in dolge poti v Kazahstan se ne boji. "Šest ur leta zame ni dolga pot. Sam sem iz Brazilije, do tja je še veliko več. Jasno je, da nam ne bo lahko, a na takšni ravni kaj drugega niti ne moreš pričakovati. Smo pripravljeni, imamo izkušnjo in vemo, kaj moramo narediti. Morda žreb ni bil najboljši, a na poti do lige prvakov moramo premagovati nasprotnike ne glede na to, kdo in kaj so."

Spet gredo po ligo prvakov

Kazahstanskega prvaka se ne boji. "Ne, ne in ne. Mi vemo, česa si želimo. Vse bomo naredili, da nam uspe. Imamo pravo miselnost in gremo vedno na zmago. Zmagali bomo. Letos gremo spet v ligo prvakov!" je pogovor optimistično sklenil 31-letni kapetan Maribora. Prav on je bil tisti, ki je v zadnjih letih vseskozi glasno napovedoval ligo prvakov in jo iz leta v leto najavljal. Lani jo je potem tudi dočakal. In to na kakšen način! Prav njegov gol je bil tisti, ki je Mariborčanom odprl pot v nogometni raj.

Ne spreglejte