Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 10. 2008,
17.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 4. 10. 2008, 17.17

8 let, 5 mesecev

Janković: Privoščim Primorju, vendar ne jutri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V zadnji tekmi 12. kroga se bosta v Ajdovščini pomerila Primorje in Nafta iz Lendave. Bo slednjim v šestem poskusu uspelo prvič zmagati tudi v gosteh?

Minuli konec tedna je bilo v Lendavi veselo, saj je Nafti prvič uspelo premagati državne prvake Domžale. To je bila obenem šesta zaporedna domača zmaga, na kateri so obranilo svojo mrežo nedotaknjeno, Domžalčani pa poraza niso prenesli povsem športno. Že sama tekma je bila napeta in živčna, tudi po zadnjem sodnikovem žvižgu pa se strasti niso umirile. Na poraz se je odzval tudi njihov predsednik Oražem, ki je mnenja, da je največji delež k porazu prispeval njihov bivši igralec Janković, ki je tako spretno blefiral, simuliral in izzival…Za komentar teh besed smo poprosili glavnega akterja Sinišo Jankovića, ki pravi: "Predsednik Oražem mislim da ni bil na tekmi in nimam kaj povedati na te besede. Svoje delo sem opravil tako kot treba in Nafta je zmagala, poraženci pa se lahko upravičeno jezijo. Mislim, da ni bil problem v meni, ampak v celotni ekipi Nafte, ki je odigrala dobro tekmo in zmagala."

Srečanje s prijatelji

V 12. krogu PrveLige Telekom Slovenije pa Lendavčane čaka gostovanje v Ajdovščini, v kateri v preteklosti niso bili preveč uspešni, saj so na sedmih tekmah le po enkrat zmagali in remizirali. "Pričakuje nas dosti težka tekma, na kateri pa gremo na zmago, če pa nam bo to uspelo ali ne, pa bomo videli jutri. Meni osebno je vedno lepo igrati s Primorjem, ker imam tam veliko prijateljev v nogometnih in nenogometnih vodah in to pomeni priložnost, da se ponovno srečamo," pravi nekdanji član Primorja Janković.

Medtem ko Nafta zaseda visoko drugo mesto, predvsem po zaslugi točk zbranih na domačem terenu, pa so Ajdovci na repu lestvice na devetem mestu, kar zagotovo ni njihov domet. "Če je njihov domet večji ali ne, bo pokazal čas. Liga je precej izenačena, kar se vidi tudi na lestvici. Ena ali dve zaporedni zmagi pomenita priključitev zgornjemu delu lestvice, vendar pa upam, da do teh zmag ne bo prišlo že jutri, kajti to bi pomenilo, da mi izgubimo, to pa se ne sme zgoditi," meni Jankovič. Trener Damir Rob ne bo mogel računati na Aleša Čeha, ki mora odslužiti kazen, še vedno pa za največje napore ni pripravljen mladi Arpad Vaš.

Zmaga v Belici

V sredo je Nafta odigrala v Belici pri Čakovcu pripravljalno tekmo z domačim hrvaškim nižjeligašem in ga ugnala s 5:1. Med strelce so se vpisali Bukovec, Gerenčer, Čeh, Adilović in Sebök, Rob pa je preizkusil le trinajst igralcev, medtem ko so preostali v tem času opravili trening.

Ne spreglejte