Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 11. 2008,
19.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 23. 11. 2008, 19.18

8 let, 5 mesecev

Jalova terenska premoč Domžal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Domžal in Laboda Drave so se v 18. krogu PrveLige Telekom Slovenije razšli brez zadetkov. Branilci naslova so bili vso tekmo v terenski premoči, a pred vrati Drave zelo jalovi.

Ptujčani so niz šestih zaporednih porazov končali v minulem krogu z remijem proti Primorju. Tokrat so si z vse prej kot ambiciozno predstavo drugo zaporedno točko priigrali v gosteh pri državnih prvakih iz Domžal.

Slednji so bili vso tekmo v terenski premoči, a pred vrati Drave zelo jalovi. Večino zanimivih trenutkov so gledalci videli že v prvem polčasu in ker v njem ni prišlo do spremembe začetnega izida, je tudi precej dolgočasen drugi del ni mogel prinesti.

Terenska premoč Domžal

Prvi polčas v domžalskem športnem parku je ponudil številne priložnosti na obeh straneh, a maloštevilni gledalci zadetka vseeno niso videli. Gostitelji, ki so imeli terensko premoč, so že v drugi minuti zapretili s strelom Zatkoviča, Knezović je v 11. minuti meril previsoko, isti igralec pa je bil neuspešen tudi po Kirmovi podaji iz kota v 21. minuti, ko je žogo poslal malo mimo leve vratnice. V 39. minuti je poskusil še Kirm s prostega strela z leve strani presenetiti Murka, a je slednji žogo brez večjih težav odbil v kot.

Na drugi strani pa so tudi - sicer podrejeni - Ptujčani pokazali, da lahko zapretijo, ne nazadnje so imeli tudi najlepšo priložnost polčasa. To je v 30. minuti zapravil Halilović, ki je iz bližine zgrešil domžalska vrata. Sicer pa sta se med tistimi, ki so neuspešno poskusili premagati vratarja Brljaka, znašla še Fernandes s strelom od daleč v peti minuti ter Radetić v sedmi in 22. minuti (obakrat je posredoval domžalski vratar).

Nadaljevanje mrtvila v Domžalah

Povsem drugačno predstavo pa sta ekipi prikazali v drugem polčasu. Ne Ptujčani ne domačini si namreč dolgo niso pripravili omembe vredne akcije. Šele v 61. minuti je Radetić z 20 metrov močno sprožil, toda njegov strel je domači čuvaj mreže Brljak ukrotil. Na drugi strani je deset minut zatem z volejem poskusil Žinko, ki pa je meril previsoko. Kljub temu, da je domači strateg Vlado Badžim hitro opravil vse tri menjave v želji po izboljšanju povsem jalove igre, pa se je mrtvilo v Domžalah nadaljevalo.

Tako Domžalčani, ki so imeli terensko pobudo, kot Ptujčani so proti enemu ali drugemu vratarju sprožili sila redke strele, pa še ti so bili ali nenatančni ali lahek plen Brljaka in Murka. Igri obeh moštev sta bili previdni, če pa se je že ponudila priložnost za obetavno akcijo, je vedno zmanjkala ideja za ključno podajo. Samostojne akcije so se tudi praviloma končale precej klavrno, tako da je logična posledica neodločen izid z nepriljubljenih 0:0.

Ne spreglejte