Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
16. 6. 2009,
15.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 16. 6. 2009, 15.21

8 let

J. Handanovič: Nič ne vem o selitvi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski reprezentant Jasmin Handanovič uživa zaslužene počitnice in se ne obremenjuje s tem, kje bo nadaljeval svojo nogometno pot. Kot pravi sam, bo najverjetneje ostal član Mantove.

''V zadnjem času veliko berem o tem, da se bom preselil, toda sam se ne obremenjujem s takšnimi in drugačnimi govoricami. Konkretnega ni še nič. Menedžer mi ni nič govoril o ponudbah, zato se s tem ne obremenjujem. O morebitni selitvi ne vem nič. Osredotočen sem zgolj na Mantovo, s katero me veže še triletna pogodba, je pa res, da prestopni rok traja do 31. avgusta in do takrat se lahko še marsikaj spremeni,'' nam je zaupal Jasmin Handanovič, za katerim je dobra sezona v italijanski drugi ligi.

Ime 31-letnega vratarja se je v zadnjem času omenjalo v povezavi s prvoligašema Genoo in predvsem Udinesejem, pri katerem bi utegnil nadomestiti bratranca Samirja Handanoviča, ki naj bi bil na poti v enega izmed največjih evropskih klubov. ''O njegovi karieri ne bom govoril, saj sva tako dogovorjena. Najbolje, da o stvareh, ki se tičejo njega, vprašate kar Samirja,'' je bil skrivnosten Jasmin in dal vedeti, da se okrog najboljšega slovenskega vratarja dogaja marsikaj, in nadaljeval: ''Sem na dopustu in sem dal 'vse štiri od sebe'. Imam prosto do 14. julija, vmes bom seveda treniral po individualnem programu, na nogomet pa ne mislim. Bolj se ukvarjam z otrokom, ki je še zelo majhen, zato je zelo pestro. Lahko rečem, da imam z njim dnevno vsaj dva treninga.''

Tokrat bo raje tiho

Toda vseeno starejšega Handanoviča selitev v elitno italijansko ligo mika. ''Če bi prestopil v Udinese ali kateregakoli drugega italijanskega prvoligaša, bi bila to krona moje kariere. Ko sem iz Slovenije prišel v italijansko drugo ligo, sem storil velik korak naprej. Če bi šel v Serie A, bi šel še stopničko višje. S tem bi ob hitrejši in močnejši igri zagotovo napredoval, kot sem tudi zdaj. Tako kot verjetno vsakega vratarja, me mika tudi selitev v kakšno izmed preostalih največjih evropskih lig. A za zdaj od tam po mojih uslugah ni še nihče povpraševal,'' je še povedal Jasmin, ki je zdaj veliko boljši vratar, kot je bil pred leti. ''Poleg naštetih je glavni razlog za napredek predvsem ta, da zdaj že nekaj časa redno igram,'' je povedal in vrnil spomine na Olimpijo, pri kateri je dolgo časa čakal na pravo priložnost, a je ni dočakal. Ko se je preselil v Koper, je prišla.

Izkoristil jo je in zdaj že dve leti uspešno igra v Italiji, ki slovi po najboljših vratarjih na svetu. V Mantovi se počuti zelo dobro. ''V Mantovi je nogomet zakon. Medijsko ga lokalni mediji zelo podrobno spremljajo, navijači so goreči, klubsko vodstvo pa zelo ambiciozno. Škoda je le, ker tudi v minuli sezoni nismo dosegali dobrih rezultatov. Vsaj ne takšnih, kot bi jih pričakovali. Nekaj časa smo se celo borili za obstanek. Cilj za naslednjo sezono? Doslej sem že dvakrat napovedal, da se bomo borili za napredovanje, a sem se uštel, zato bom zdaj raje tiho,'' je povedal nekdanji vratar Olimpije, Svobode in Kopra, a dodal, da ima vodstvo kluba visoke cilje. ''V moštvo je predsednik Fabrizio Lori vložil veliko. Enkrat se mu bo moralo obrestovati. Ekipa, ki je dokaj stara, bo bržčas doživela nekaj sprememb. Vprašanje je tudi, kdo nas bo vodil. Potem, ko je sredi sezone Alessandra Costacurto zamenjal Mario Somma, naj bi zdaj spet dobili novega trenerja,'' je še povedal Jasmin, ki je s tem, kar je pokazal v minuli sezoni, zadovoljen. S tem, do kdaj bo branil, se ne ubada. ''Dokler bom zdrav. Za zdaj se počutim dobro in upam, da bo tako ostalo čim dlje,'' je dodal.

Nad Južno Afriko ni obupal

Za Jasminom je tudi sezona, v kateri je pri 30 letih debitiral v dresu slovenske reprezentance. ''Zelo sem vesel in počaščen, da mi je uspelo. S tem sem dosegel osebni cilj, ki sem ga imel mislih že nekaj časa. Če bi se nam uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo, bom lahko rekel, da sem tudi jaz k temu prispeval svoj delež,'' je povedal vratar, ki je branil na prijateljski tekmi proti BiH, v kvalifikacijah za SP 2010 pa nastopil pri remiju s Čehi v Ljudskem vrtu brez zadetkov in porazu proti Severni Irski v gosteh z 0:1.

Poraz v Belfastu je bil boleč, saj se je z optimizmom napihnjeni balon slovenskih navijačev v trenutku razpočil. ''Ne bi rekel, da je ravno tako. Sam sem namreč prepričan, da imamo še vedno možnosti za uvrstitev v Južno Afriko. Verjamem, da nam bo uspelo. Je pa res, da sem bil po tekmi na Severnem Irskem zelo razočaran. Nekaj dni po tekmi sem bil zelo slabe volje in sem se zaprl vase. Dodatno sem analiziral tekmo in ugotavljal, kaj smo naredili narobe. Toda, kot sem že rekel, verjamem v pozitiven razplet tega kvalifikacijskega ciklusa in v to, da nam bo uspelo,'' je pogovor zaključil izkušeni slovenski vratar ter se prepustil počitniškim radostim.

Ne spreglejte