Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 9. 2008,
18.49

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 24. 9. 2008, 18.49

8 let, 5 mesecev

Interblock pričel z nabiranjem točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Interblocka so v 10. krogu PrveLige Telekom Slovenije premagali HIT Gorico z 2:0 (2:0) in se na lestvici povzpeli na predzadnje mesto.

Ljubljanski prvoligaš je po dolgem času spet vsaj nekoliko upravičil velike vložke v ekipo. Tekmec resda ni bil najmočnejši - med drugimi je pri Novogoričanih spet manjkal poškodovani ideolog igre Demirović -, toda Zeljković in Zahora sta že v prvem polčasu napovedala, da bo poln izkupiček tokrat vendarle ostal v Spodnji Šiški. Ljubljanski nogometaši so tako le vpisali (šele) drugo zmago v prvenstvu, medtem ko so Novogoričani vknjižili šesti poraz.

Mat v štirih minutah

Prvi polčas je minil v igri, ki je obema tekmecema ponudila približno enako število priložnosti. Pri gostih je najlepšo že v 11. minuti zapravil Živec, ko je po napaki ljubljanske obrambe z dveh metrov žogo poslal mimo desne vratnice Interblockovega gola. Priložnost za vodstvo so Primorci imeli tudi v 18. minuti, ko je bil po kotu najvišji Osterc, a je žoga po njegovem strelu z glavo švignila mimo vrat.

Obdobje Interblockovih priložnosti je začel razpoloženi Iličić v 28. minuti, pobudo pa je z zadetkom kronal Zeljković v 42. minuti - natančen je bil z dobrih 20 metrov. Isti igralec je bil v eni izmed glavnih vlog tudi v 45. minuti, ko je padel še drugi zadetek. Zeljković je namreč z diagonalno podajo našel Rakovića, ta je spustil žogo na nogo vtekajočega Zahore, ki je iz neposredne bližine matiral Simčiča.

Rozman ubranil 11-metrovko

V drugem polčasu so pobudo razumljivo prevzeli gosti, domačini pa so na svoje priložnosti čakali v protinapadih. Tako sta se dve ponudili Zahori in Iličiću, vendar sta bila oba neuspešna, tako kot tudi na drugi strani Balažic in Gorinšek.

Najlepšo priložnost za častni zadetek pa je zamudil Nebojša Kovačević. Domača obramba je namreč v kazenskem prostoru v 88. minuti nepravilno zaustavila Vakuija, tako da je glavni sodnik Habjanič pokazal na belo točko. Odgovornost za izvedbo najstrožje kazni je prevzel Kovačević, toda Rozman v domačih vratih je bil uspešnejši in ohranil mrežo nedotaknjeno.


Fotoutrinki s tekme:







Ne spreglejte