Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 5. 2008,
20.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 4. 5. 2008, 20.15

8 let, 5 mesecev

Interblock dvakrat v vodstvu, Ekpoki dvakrat izenačil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši HiT Gorice in Interblocka so se v 31. krogu PrveLige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:2).

V Novi Gorici sta se srečali ekipi, ki sta bili v boju za tretje mesto pred tem izenačeni na 47 točkah, po tekmi pa sta še vedno poravnani in imata po 48 točk. Zelo zanimivo srečanje s številnimi priložnostmi je praktično vseh 90 minut držalo v napetosti maloštevilne gledalce, na koncu pa je bil neodločen izid pravi pokazatelj dogajanja na novogoriški zelenici.

Po začetnem otipavanju so imeli Ljubljančani pobudo in v sedmi minuti so tudi zatresli mrežo. A strelec zadetka Jolić je bil po mnenju sodnikov v prepovedanem položaju, čeprav je bil v isti navidezni črti kot domači branilec Jogan. V 12. minuti je na drugi strani Kovačević lepo stekel v kazenski prostor, a bil morda preveč nesebičen, saj se je namesto za strel odločil za (neuspešno) podajo Velikonji.

Evrogol Zeljkoviča

Ljubljančani so v 13. minuti le prišli do vodstva. Rakovič je podal na desno stran do Geriča, ta je iz igre vrgel enega izmed domačih branilcev ter podal pred gol, kjer se je znašel Rakovič in žogo zabil v prazno mrežo. Štiri minute pozneje je luknjasto goriško obrambo spet ukanil Jolić, a na srečo domačinov je s 15 metrov zadel le prečko. Bolj natančen je bil v 20. minuti na drugi strani Ekpoki, ki je z ne preveč močnim strelom z glavo po podaji Dediča z desne strani matiral gostujočega vratarja Rozmana.

Rakovič je v 23. minuti spet zatresel mrežo, a iz prepovedanega položaja, novo vodstvo pa je Ljubljančanom v 30. minuti vendarle zagotovil Zeljkovič, ki je lepo zadel s prostega strela z roba kazenskega prostora. A razburljivih dogodkov v prvem delu še ni bilo konec: v 32. minuti je Rakovič spet osmešil goriško obrambo, a ga je na koncu zaustavil Simčič, na drugi strani pa sta kasneje priložnosti za izenačenje zapravila Ekpoki, ki je meril čez gol, in Demirović, ki je za malo zgrešil cilj z 18 metrov.

Ekpoki izenačil po napaki Rozmana

V drugem polčasu so si prvo lepo priložnost priigrali domačini. Velikonja je lepo prodrl v kazenski prostor in podal pred gol, kjer je takoj s peto poskušal Ekpoki, a je z golove črte izbil Elsner, nato pa je streljal še Demirović, njegov strel pa je Rozman obranil. A v 55. minuti je sodnik Čeferin po napaki Rozmana dosodil indirektni prosti strel pred Interblockovimi vrati, po katerem je Ekpoki žogo zabil pod prečko in izenačil na 2:2. Ljubljanska vrata je štiri minute pozneje ogrozil še Komel, ki je od daleč z leve strani zatresel prečko.

Goriška prevlada v drugem polčasu, tudi brez poškodovanih Mitje Piriha in Milana Osterca, se je nadaljevala tudi v naslednjih minutah. Tako je moral Rozman v 61. minuti znova posredovati po Ekpokijevem strelu z glavo, v 77. minuti pa se je pred ljubljanskim vratarjem sam znašel Velikonja (ko je Rozman spet dobro posredoval). Gosti so le še dvakrat pokazali željo po zmagovitem zadetku, na koncu pa sta si ekipi pravično razdelili plen.

Ne spreglejte