Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
26. 8. 2013,
16.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dejan Trajkovski NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 26. 8. 2013, 16.32

8 let

Hvali navijače, rezervna klop ga ne moti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hudo konkurenco, ki vlada za igralna mesta pri Mariboru, potrjuje primer Dejana Trajkovskega. Levi bočni branilec je nepogrešljiv člen mlade reprezentance, v klubu pa gleda v hrbet Mitji Vilerju.

Enaindvajsetletni Štajerec v tej prvenstveni sezoni prejema priložnost praviloma le na tekmah, ki sovpadajo s pomembnimi evropskimi preizkušnjami. Takrat ko trener Ante Čačić nekoliko varčuje z močmi prvokategornikov. Konkurenca je premočna, a mladi reprezentant še zdaleč ni obupal. Zaveda se, da je pred vijolicami še dolga in bogata sezona, v kateri bo na voljo dovolj tekem, da lahko zapolni ambicije z minutažo. "Mladi igralci moramo še naprej trdo delati in upati, da dobimo priložnost, nato pa jo tudi izkoristiti. Evropska sezona bo dolga, priložnosti veliko, najpomembneje pa je, da še naprej dobro igramo in nadaljujemo z zmagami," je odločen Dejan Trajkovski, ki večji poudarek posveča klubskemu uspehu kot pa lastnim igralnim minutam. Verjame, da bo prejel dovolj priložnosti. V tej sezoni je v prvi ligi odigral tri tekme ter pomagal do zmag nad Zavrčem, Koprom in Triglavom.

Pred Triglavom jim misli niso uhajale k Viktorii

Do sobote je razmišljal le o gorenjskih orlih, ki so dokazali, da meja med najslabšim in najboljšim v Prvi ligi Telekom Slovenije le ni tako ogromna, zdaj pa se je, pričakovano, v središču pozornosti znašla Viktoria. Pričakovanje pred največjim dvobojem sezone je nepopisno. "Bilo je težko, a uspelo nam je. Misli nam pred Triglavom niso uhajale k Čehom, pač pa smo zbrano krenili v Kranj po tri točke. Zdaj treniramo z namenom, da v sredo zaigramo tako, kot znamo, ter popravimo napake, ki smo jih delali v Plznu. S pomočjo občinstva, našega 12. igralca, lahko premagamo Viktorio. Upam, da kar z 2:0," se je nasmehnil levi bočni branilec, ki na evropskih srečanjih na njegovem najljubšem položaju spremlja Mitjo Vilerja. Tako je bilo tudi na tekmi v Plznu, ki jo je čustveno spremljal z rezervne klopi: "V Plznu smo imeli na voljo veliko protinapadov, a jih nismo končali na najboljši način," je le eden izmed vtisov, ki jih je pridobil kot gledalec. Verjame, da bo v sredo, ko bo Maribor primoran odigrati malce bolj tvegano, drugače.

Želeli so več vstopnic, a jih niso dočakali

V najbolj nogometnem slovenskem mestu vlada evforija. Nihče si niti ne upa pomisliti, kakšna bi bila šele v primeru, če bi Mariborčani ob koncu dvoboja v Plznu zadržali vse napade in se v domovino vrnili z "aktivnim" porazom 1:2. Kako velik spektakel čaka Ljudski vrt, dokazuje prodaja vstopnic.

Nemalo težav s prošnjami za vstopnice je na lastnih plečih izkusil tudi Trajkovski. "Igralci smo si želeli še več vstopnic, a ni šlo. Ljudski vrt bo v sredo poln do zadnjega sedeža in težko bi jih lahko dobili še kaj. Gledalci nam bodo v veliko pomoč. Vzdušje, ko se že nekaj časa govori le o tej tekmi, nam predstavlja le dodaten pozitiven naboj. Ne bojimo se, da bi podlegli pritisku. Naši navijači odlično navijajo. So preprosto najboljši," verjame v pomoč navijačev, ki so se izkazali že v Plznu, ko je na Češko pripotovalo več kot 800 glasnih zaljubljencev v vijoličasto barvo.

O navijaškem ozračju, ki v teh dneh vlada v mestu ob Dravi, meni, da je zelo podobno tistemu pred lanskoletnim dvobojem z zagrebškim Dinamom. Je pa prisotna pomembna razlika, ki bi lahko letos štela v prid slovenskim prvakom. "Zdaj smo bolj zreli, imamo več izkušenj in natančno vemo, česa ne smemo narediti v sredo." Tega ni želel javno razkrivati. Namignil je le, da bo vse vidno na igrišču. Soigralcem želi najboljše …

Ne spreglejte