Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 10. 2012,
10.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 14. 10. 2012, 10.47

8 let

Horvat navdušen nad igralci: Odigrali so fantastično

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V slovenskem športnem prostoru še vedno odmeva izjemna predstava Litijanov, ki so se na tekmi lige prvakov povsem dostojno upirali sloviti Barceloni. Na koncu so Katalonci slavili s 3:0.

Ekipa Barcelone, ki je sestavljena iz reprezentantov Španije, Brazilije in Italije, same svetovne velesile v futsalu, je imela z Litijani mnogo več dela kot se je pričakovalo. Na začetku odločilne tekme za uvrstitev na zaključni turnir četverice lige prvakov, ni bilo moč ugtoviti, kdo poleg tega, da trenira futsal, ob tem še hodi v službo, in kdo je pravi profesionalec. Na koncu je odločila fizična pripravljenost in izkušenost gostov iz Španije. ''Pohvalil bi moje igralce, ki so se izkazali , še več, navdušili so. Odigrali so fantastično proti Barceloni. Pokazali smo, da smo vrhunska ekipa, čeprav vsako leto nižamo proračun, igramo boljše in boljše. Škoda tistega prvega zadetka. Če pa bi potem zadeli, bi se tresla tudi Barcelona,'' je bil po tekmi poln emocij trener Litijanov, Tomi Horvat. Da Litija nikakor ni igrala podrejene vloge, govori tudi podatek, da je kar 37-krat sprožila proti vratom vratarja Barcelone Cristiana, kar je za tri več, kot Barca sama.

S svojo rutino je v vrstah Litije blestel alfa in omega slovenskega futsala, izkušeni Mile Simeunović, ki so ga katalonski virtuozi zgolj nemočno opazovali. Šestintridesetletni veteran je Litijanom pripravil nekaj izjemnih priložnosti za zadetek, a malce sreče in znanja je slovenskemu prvaku preprečilo, da pripravijo ''znanstveno-fantastični film''.

Puškar: To je bila največja tekma v mojem življenju

Eden izmed junakov v slovenskem taboru, ki je ob Miletu najbolj navdušil, je vratar Damir Puškar. Z nekaj bravuroznimi obrambami v obup spravljal igralce Barcelone. ''Pričakovali smo tako tekmo, na koncu pa nas je malce zmanjkalo. Prvi gol smo prejeli zelo naivno. Drugi del smo začeli odločno, saj nam je bilo jasno, da je to morda zadnja priložnost v naši karieri, da naredimo nekaj velikega v futsalu. To je bila največja tekma v mojem življenju, publika je bila izjemna.''

''Pokazali smo, da smo zelo dobra ekipa. Manjkal je le tisti gol, pa bi bilo tudi Barceloni težko. Lahko pa smo ponosni na vse, kar smo letos naredili v ligi prvakov, je svoje tudi dodal kapetan, Igor Osredkar.

Ne spreglejte