Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 5. 2008,
7.56

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 4. 5. 2008, 7.56

8 let, 5 mesecev

Horjak pričakuje sproščenost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Po uvrstitvi v finale pokalnega tekmovanja se na treningih čuti ogromno olajšanje, ugotavlja trener mariborskih nogometašev.

"Kot da bi fantom padel kamen s srca. Bili so pod velikim pritiskom. Ne le zaradi pomembnosti sredine tekme, temveč tudi otvoritve stadiona, saj bo tako odziv občinstva še intenzivnejši. Pričakujem, da bodo odslej bolj sproščeni in ne bodo čutili strahu," je dejal Branko Horjak. Ko se je spomnil gostovanja pri državnih prvakih, je spet opozoril na slabo lastnost vijoličaste vrste. Za razliko od katerega izmed prejšnjih obračunov, zaradi nje v Domžalah ni bila kaznovana. "Sami se spravljajo v nevarnost. Ko dosežejo ugoden izid, popustijo in samo čakajo na konec. Nehajo razmišljati o igri, nabijajo žogo, se premalo odkrivajo in tako ne moremo izpeljati zastavljenih zadev."

Mladeniči v zvezni vrsti

O naslednjemu tekmecu v Ljudskem vrtu govorijo spoštljivo. Izkušnje z Livarjem jih silijo k temu. "Res je, da smo jih trikrat premagali, ampak dvakrat smo imeli veliko srečo. Livar je zadnji, toda ima kakovostno ekipo in dobrega trenerja. Potrditev tega je bil tudi njihov neodločen izid v Domžalah. Navkljub temu, da igramo na njihovem terenu, verjamem v našo zmago," razlaga Horjak. Če jim hitro pospravijo kakšno žogo v mrežo, bo kasneje enostavneje ponoviti vajo. Tako teorija, v praksi je pogosto drugače. Desnica Zorana Pavloviča je spomladi zadela dvakrat in prispevala večino podaj za preostalih štirinajstih prvenstvenih golov. Velenjčan bo v nedeljo skupaj z Dejanom Mezgo zaradi kazni izpustil nastop v Ivančni Gorici. "Poleg tega bom odpočil Niltona. V zvezni vrsti bodo dobili priložnost Bačinovič, Školnik in Mihelič, napad pa tvorili Jelič, Volaš in Tavares. Igrali bomo v sistemu 4-3-3, s Tavaresom za drugima napadalcema. V takšni zasedbi še nismo nastopili, vendar bomo poizkusili. Obrambna vrsta bo sestavljena enako, kot na zadnji tekmi v Domžalah," je svoje načrte razkril Horjak.

Ne spreglejte