Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 4. 2008,
19.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 9. 4. 2008, 19.18

8 let, 5 mesecev

"Hat-trick" Ekpokija, Novogoričani brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Livarja in Hit Gorice so se v 27. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 3:3 (1:0).

Livar je osvojil četrto točko v spomladanskem delu prvenstva, skupno zabeležil tretji remi, nogometaši Hita Gorice pa so po porazu v prejšnjem krogu proti Kopru prišli do 43. točke, ki jih je učvrstila na četrtem mestu lestvice Prve Lige Telekom Slovenije.

Čeprav so domačini trikrat vodili - v šestih krogih spomladanskega prvenstva so dosegli že enajst zadetkov - je končni rezultat glede na prikazano najbolj pravičen. Domači branilci pač niso znali zaustaviti Ekpokija, ki je vse tri zadetke dosegel z glavo po podaji Demirovića iz kota.

Livar blizu zmage

Prvega je nigerijski napadalec v vrstah Gorice Abdulrazak Ekpoki dosegel v 51. minuti, drugega dvanajst minut kasneje, zadnjega pa v zadnji minuti tekme. Vmes so se gostitelji, ki so nastopili v precej spremenjeni postavi, saj želi trener Tomaž Kavčič zaključiti prvenstvo z igralci, ki bodo ostali v klubu, trikrat veselili vodstva. V 12. minuti je zadel Perme, ki je spretno izkoristil podajo Lo Duce. Nato pa je strelsko in dirigentsko palico prevzel slednji, 22-letni Tolminec Tim Lo Duca. V 55. minuti je mojstrsko preigral branilca Gorice in še lepše zatresel mrežo, v 73. minuti pa je vratarja gostov Simčiča premagal z močnim strelom s približno 18 metrov (3:2).

V naslednjem krogu bo Livar znova gostitelj, Hit Gorica pa bo še enkrat gostovala. Zadnjeuvrščena ekipa lige bo v nedeljo pričakala Koper, Goričane pa dan prej čaka derbi kroga v Domžalah.


Fotoutrinki s tekme:





Ne spreglejte