Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
21. 10. 2013,
14.26

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aljaž Cotman NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 21. 10. 2013, 14.26

3 leta, 8 mesecev

Handanovićev naslednik? Maribor ujel nadarjenega vratarja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zlatko Zahović, športni direktor NK Maribor, je poskrbel, da je najboljši slovenski klub ujel dodatno svežino. V Ljudski vrt prihaja 19-letni reprezentančni vratar Aljaž Cotman.

Konkurenco med vratnicama NK Maribor je okrepil 19-letni Aljaž Cotman. Nadarjeni vratar je zadnji tri sezone preizkušal srečo na Otoku pri Wolverhamptonu, se vmes udeleževal reprezentančnih akcij, v ponedeljek pa sklenil sodelovanje z najboljšim slovenskim klubom, ki se počasi že ozira v prihodnost.

Prvi vratar vijolic Jasmin Handanović ni več v rosno mladih letih, zato je prihod Cotmana razumeti kot naložbo za prihodnost, ko se bo Ljubljančan poslovil od mariborskega dresa. Cotman si je izbral številko ena. "Iskali smo mladega, nadarjenega vratarja, ki bi ustrezal našim kriterijem. Izbran je obetavni, 193 cm visoki vratar, ki je nosil majico z državnim grbom v vseh starostnih kategorijah, od U-15 do U-21 in si vmes že nabiral dragocene izkušnje na Otoku, kjer je branil na tekmah druge ekipe Wolverhamptona tudi proti vsem velikanom angleškega nogometa," so zapisali pri mariborskem klubu, ki ga v četrtek čaka nova evropska preizkušnja, gostovanje pri belegijskem podprvaku Zulte-Waregem.

Kaj je po podpisu pogodbe, z Mariborom je sklenil sodelovanje vsaj do leta 2017, povedal obetavni vratar? "Prvi vtisi so odlični, zadeve pa povsem primerljive z Anglijo. Vse je na visoki ravni, veseli me, da sem se lahko pridružil klubu, pri katerem so zadeve tako dobro urejene. Klubu, ki redno tekmuje v evropskih pokalih, prevladuje na slovenskem prizorišču. Ko pokliče najboljši klub v Sloveniji, ni pomislekov. Takoj sem vedel, da je prihod v Maribor najboljša odločitev, zame stopnička višje v karieri," je ob podpisu pogodbe dejal najstnik, rojen v Kranju in doma iz Preddvora, ki je tako povečal že tako številčno gorenjsko kolonijo v mestu ob Dravi.

Cotman se je že pridružil treningom članske ekipe. "Od zadnje tekme, ki sem jo branil, je minilo pet mesecev, tako da potrebujem nekaj časa za stopnjevanje forme, a verjamem, da jo bom hitro dosegel. Z velikom motivom začenjam novo zgodbo v Mariboru," se veseli nove priložnosti, ki jo želi zgrabiti z obema rokama in se dokazati pri vodilnem slovenskem prvoligaškem klubu.

Ne spreglejte