Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 8. 2008,
16.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 8. 8. 2008, 16.18

8 let, 5 mesecev

Grabus: Pričeti zmagovati in se vrniti med najboljše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaše Interblocka čaka v 4. krogu PrveLige Telekom Slovenije še tretje gostovanje v novi sezoni. Pred srečanjem z Rudarjem je za Sportal spregovoril Suad Grabus.

"Zvezdniška" zasedba edinega ljubljanskega prvoligaša tudi v 3. krogu PrveLige Telekom Slovenije ni okusila slasti zmage, saj je pred domačimi gledalci klonila proti vedno nepredvidljivim Koprčanom.

"Na tem srečanju ni ničesar potekalo kot bi moralo. Nismo imeli igre in doživeli smo tako rekoč 'šok terapijo'," je po ponedeljkovem srečanju za Sportal razmišljal Suad Grabus.

"Odhod Skočića je najboljša možna rešitev"

A prava, sicer trenerska, "šok terapija" je sledila v sredo, ko je v javnosti odjeknila novica, da je trenersko klop Ljubljančanov zapustil Dragan Skočić, ki je bil kljub osvojenima lovorikama (pokalne in superpokalne) in uvrstitvi v drugi krog kvalifikacij pokala UEFA – 14. in 28. avgusta se bodo "rdeče-beli" pomerili z berlinsko Hertho - nenehno na udaru kritik. A štejejo se lovorike, 39-letnemu hrvaškemu strokovnjaku pa je v enem letu in pol uspelo v vitrino postaviti kar dve.

In kaj po odhodu zdaj že nekdanjega trenerja meni 26-letni nogometaš? "Atmosfera med igralci in trenerjem ni bila na takšni ravni kot bi sicer morala biti. Bilo je veliko problemov, tako da je odhod Skočića edina in v tem trenutku najboljša možna rešitev za klub in nas igralce. Mislim, da bo sedaj le še bolje."

Z dvignjenimi glavami po prvo prvenstveno zmago

"Kockarji" se bodo tako v Velenje, kjer jih bo v soboto pričakala četa Marijana Pušnika, odpravili pod taktirko donedavnega Skočićevega pomočnika, Antona Usnika.

Kljub takšnim in drugačnim turbulencam v ekipi bodo Ljubljančani naskakovali prvo prvenstveno zmago. "Tako je. Vsekakor bomo šli stoodstotno na zmago. Igralci smo se med seboj veliko pogovarjali in si dejali, da moramo pričeti zmagovati ter se vrniti med najboljše, kamor tudi spadamo" je nadaljeval v Bosni in Hercegovini rojeni nogometaš, ki se lahko pohvali tudi s slovenskim potnim listom, in glede vzdušja v ekipi odkrito dodal: "Nimam pripomb, vzdušje je kljub vsemu dobro. Sedaj moramo stisniti zobe in zmagati v Velenju. Potrebno je dvigniti glave in iti naprej. Ekipa je sposobna dobrih rezultatov in pričakovanja je potrebno upravičiti."

Tudi z Zeljkovičem?

Kdo pa je po mnenju ljubljanskega ofenzivnega branilca glavno orožje velenjske zasedbe? "Ekipe ne poznam dobro, zgolj Rusmina Dediča, ki pa je trenutno poškodovan. Sicer pa so Velenjčani kvalitetni, kar so z zmago dokazali v minulem krogu proti HiT Gorici. Proti slednji bi lahko vknjižili še višjo zmago."

Že omenjeni Usnik, ki bo do ponedeljka začasno vodil aktualne pokalne in superpokalne prvake, bo lahko proti "knapom" računal na vse igralce, še vedno pa je nekoliko vprašljiv nastop Zorana Zeljkoviča, ki je s treningi sicer že pričel. Izven pogona je še zmeraj sicer že dlje časa poškodovani Boštjan Jelečevič.

Ne spreglejte